Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Термінологічний словник. Канали розподілу – це сукупність підприємств чи окремих осіб, які виконують посередницькі функції щодо фізичного переміщення товарів і перебирають на себе або



Канали розподілу – це сукупність підприємств чи окремих осіб, які виконують посередницькі функції щодо фізичного переміщення товарів і перебирають на себе або сприяють переданню права власності на товари на шляху їх просування від виробника до споживача.

Мета нормування товарних запасів – визначення їх оптимальних розмірів для забезпечення планового обсягу товарообороту в певних умовах місця та часу, створення матеріальних передумов для ритмічного та безперебійного продажу товарів при найменших витратах по їх формуванню, зберіганню, регулюванню.

Стратегічне управління товарними запасами – це комплекс заходів спрямованих на формування та підтримання їх оптимального розміру, виходячи із загальної стратегії підприємства.

Товарний запас – це маса товарів, призначена для подальшого продажу, що знаходиться в сфері обігу в процесі переміщення від виробника до споживача.

Товарне забезпечення – це підпорядкована генеральній меті торговельного підприємства діяльність із закупівлі та надходження на підприємство товарних ресурсів необхідного обсягу, асортименту та якості.

Торгово – посередницькі операції (прямий метод закупівлі товарів) – це операції, пов’язані з купівлею – продажем товарів і виконувані за дорученням виробника незалежним від нього торговельним посередником на основі укладеної між ними угоди або окремого доручення.

Тривалість одного обороту – це співвідношення середнього розміру товарних запасів з одноденним обсягом товарообороту підприємства. Це період, за який товар проходить увесь шлях від виробництва до кінцевого споживача.

Час обігу товарів визначає тривалість перебування товарів у вигляді товарного запасу; характеризує час для його повного оновлення.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 341 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...