Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

В) Засоби селезінкового походження



Спленін - передусім впливає на клітинну ланку імунітету, стимулюючи актив­ність Т-лімфоцитів, відновлюючи їх чутливість до глюкокортикоїдів при бронхіальній астмі. Спленін також попереджує дегрануляцію базофілів і звільнення медіаторів алергії (гістаміну, серотоніну тощо). Застосову­ється при бронхіальній астмі, алергічних захворюваннях, в онкологіч­ній практиці. Імунологічними показаннями є стани з переважним ура­женням клітинної ланки.

Спленопентин — це синтетичний препарат, який складається з 5 амінокислотних залишків спленіну, але значною мірою повторює його біологічні ефекти. Особливостями медикаменту є здатність стимулю­вати вироблення антитіл і г-ІФН.

Імунотропні препарати периферичної регуляції імунітету

Цнтокіни як низькомолекулярні медіатори регулюють фізіологічні процеси в організмі на клітинному рівні. Ті цитокіни, які впливають на силу і тривалість реакцій імунної відповіді, називаються лімфокінами. На відміну від ендокринних (системних) факторів, вони діють як пара— або автокринні чинники (тільки місцево — на рівні окремих груп клі­тин). Лімфокіни утворюють мережу, діючи як синергісти чи антагоніс­ти, стимулюючи або пригнічуючи синтез один одного.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 343 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...