Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Приклад 6.11



На дату придбання торговельної марки аналіз економічних факторів свідчив про відсутність обмеження періоду, протягом якого вона продовжуватиме забезпечувати надходження чистих грошових потоків. Відповідно підприємство не здійснювало амортизацію цієї торговельної марки, а тестувало на зменшення корисності. Враховуючи тенденції на ринку аналогічної продукції, підприємство вирішило поступово припинити її виробництво протягом наступних трьох років. Оскільки строк корисної служби придбаної торговельної марки вже не розглядається як невизначений, його балансову вартість слід амортизувати протягом трьох років її корисної експлуатації.

У бухгалтерському обліку амортизація нараховується і щодо безкоштовно отриманих НА. Оскільки безкоштовне отримання НА супроводжується збільшенням додаткового капіталу (на величину первісної (справедливої) вартості безкоштовно отриманих НА), то нарахування амортизації за ними відбувається з одночасним визнанням доходу від використання безоплатно отриманих НА. При цьому в міру визнання доходу сума додаткового капіталу зменшується.

У разі якщо при безкоштовному отриманні НА у підприємства виникають додаткові витрати, пов'язані з доведенням НА до робочого стану, вони збільшують первісну вартість НА і також підлягають амортизації. Однак оскільки збільшення додаткового капіталу при цьому відбувається тільки на суму, що дорівнює справедливій вартості безкоштовно отриманих НА (без урахування таких інших витрат, пов'язаних з їх доведенням до робочого стану), то і при нарахуванні амортизації у складі доходу від використання безоплатно отриманих НА відповідно відображатиметься тільки амортизація справедливої вартості безкоштовно отриманих НА.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 267 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...