Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Об’єктовий



Порядок класифікації надзвичайних ситуацій за їх рівнями встановлюється Кабінетом Міністрів України.

Класифікаційні ознаки надзвичайних ситуацій визначаються центральним органом виконавчої влади, який забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері цивільного захисту.

Об’єктові НС відповідають системам з рівнем колектив;

місцеві НС – системам, в які входить населення міста або району;

- регіональні НС – відповідають системам з рівнем області;

- державні НС – відповідають системам з рівнем населення країни;

Вирізняють ще континентальні НС, що відповідають системам з рівнем населення континенту, і планетарні НС, що відповідають системам з рівнем населення планети.

Надзвичайні ситуації природного характеру поділяють на літосферні (землетруси, виверження вулканів, зсуви, селі), гідросферні (повені, снігові лавини), атмосферні (урагани, природні пожежі), інфекційні захворювання людей, тварин та рослин.

Надзвичайні ситуації техногенного характеру поділяються на транспортні аварії і катастрофи; пожежі та вибухи; аварії з викидом отруйних, радіоактивних та біологічно небезпечних речовин; раптове завалювання будинків та споруд; аварії на енергетичних та комунальних системах і на очисних спорудах; гідродинамічні аварії.

Надзвичайні ситуації соціально-політичного характеру – це війни, тероризм, екстремальні ситуації криміногенного характеру

Надзвичайні ситуації комплексного характеру спричинені поєднанням різних видів НС.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 198 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...