Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Варіант 3. Ви в лісі



Блискавка в лісі практично ніколи не б’є в землю, за винятком галявин, бо дерева є природними громовідводами, причому вірогідність попадання блискавки в конкретне дерево прямо пропорційна його висоті.

Найчастіше блискавка ударяє в дуби, тополі, в’язи, оскільки вони містять багато крохмалю. Рідше – в ялину, сосну, ялиц3ю, оскільки вони, вміщуючи багато масел, син6ять великий електричний опір. Зовсім рідко – в берези, клени.

Треба триматися подалі від високих дерев, а під час грози сісти між низькорослими деревами з густи кронами. При цьому визначити приблизно висоту вибраних вами дерев і постаратися розмітитися від них на відстані, яка перевищує цю висоту. Наприклад, висота дерев приблизно 4-5 метри, відповідно. розміщуватися між ними треба так, щоб до кожного з дерев було не менше 4-5 ме6тра. Це називається «конус захисту».

Сидіти краще в так званій «позі ембріона –спина зігнута, голова опущена на зігнуті в колінах ноги і передпліччя рук, ступні ніг зімкнуті разом.

Вибираючи собі притулок, зверніть увагу, чи немає поряд дерев, раніше уражених грозою, розщеплених. У такому разі краще триматися подалі від цього місця. Велика кількість уражених блискавкою дерев свідчить, що грунт на цій ділянці має високу електропровідність і удар блискавки в цю ділянку місцевості вельми вірогідний.

Розбивати намети також краще на невеликій галявині в середньоліссі. Ставити намети на відкритому місці небезпечно.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 191 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...