Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ІV – клінічна смерть (при втраті свідомості припиняється управління функціями всіх органів тіла)



Більше половини всіх електротравм становлять опіки, які з’являються при проходженні через тіло людини електричного струму. Тоді уражаються тканини, нагріваючись до температури 60-700 С і вище, та згортається білок.

Металізація шкіри частками металу дугової плазми виникає при опіках від впливу електричної дуги. Тоді уражена ділянка шкіри стає твердою, набуває кольору солей металу.

На важкість ураження електричним струмом впливають сила струму і електричний опір тіла людини, тривалість дії струму, рід струму (змінний чи постійний), його частота, індивідуальні особливості людини та умови навколишнього середовища. На опір тіла людини впливає також фізичний та психічний стан, хворобливість, втома, голод, стан сп’яніння, емоційне збудження. Тому за статистикою навіть при малому струмі, 0,8 мА, може наступити смерть людини.

Збільшують небезпеку ураження струмом несприятливий мікроклімат (підвищена температура, вологість, струмопровідний пил).

Змінний струм небезпечніший ніж постійний. При струмі 20-25 мА пальці судомно стискають взятий в руку предмет, який опинився під напругою, а м’язи передпліччя паралізуються і людина не може звільнитися від дії струму. У багатьох паралізуються голосові зв’язки і вони не можуть покликати на допомогу.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 193 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...