Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Перебої в енергопостачанні



Всі жителі індустріальних держав залежать сьогодні від різних енергетичних джерел. До них належать електроенергія, газ, рідке паливо і тепло від системи централізованого теплопостачан7ня, що надходять до будинку розподільними мережами. Наскільки ми залежні від цього постачання, свідчать вже ті наслідки, які приносить із собою збій електроживлення – всі апарати і пристрої, що живляться від мережі, не працюють. Це будильник, водопідігрівач, кавоварка, радіоприймач, світло, електроплита, телефон. комп’ютер, ліфти, банкомати та багато інших предметів.

Навіть системи опалення часто залежать від електрики, до слова, і системи опалення на рідкому паливі, адже транспортування рідкого палива від цистерни до пальника, подача палива і запалювання функціонують за допомогою електричного струму. Згадані функції можуть бути переведені на ручне управління, якщо це взагалі можливо, тільки за рахунок істотних і дорогих переробок.

Якщо раптом припиняється паливо-, газо-, тепло – або електропостачання, доц3ільно, щоб кожна сім”я мала на випадок непередбаченої ситуац3ії альтернативні джерела. Так, невеликий обід можна приготувати на звичайній спиртівці або твердопаливному пальнику (на «сухому спирті»). За певних умов у нагоді можуть ст. ати вугілля для гриля та деревне.

Опалення в наших широтах на певний час може замінити теплий одяг. Хто має змогу використовувати для обігрівання вугілля, брикет або дрова. повинне своєчасно подбати про запас цього палива на непередбачений випадок.

Якщо зникло електричне світло, можна допомогти собі свічками, кишеньковими ліхтариками або гасовими лампами. У бу4дь-якеому разі тут також слід проконтролювати запаси свічок, палива, запасних лампочок для кишенькових ліхтариків, батарейок і засобів запалювання, приміром, сірників або запальничок. Акумуляторні батарейки малопридатні для аварійного запасу, оскільки вони в зарядженому стані не досить довго утримують нагромаджену електроенергію. Пале у разі вимкнення електромережі вони повинні бути повністю заряджені. Врахуйте той факт, що перебій у електропостачанні за несприятливих умов може тривати кілька тижнів. Торгівля товарами для дозвілля та кемпінгу має у своєму розпорядженні велику кількість предметів, які також можуть виявитися дуже корисними.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 175 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...