Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Поради стосовно домашньої аптечки



У кожному господарстві є набір ліків, що нагромадилися протягом років. Але це скоріше схоже на звалище спецнепотребу, ніж на домашню аптечку. Можливо, ті препарати вже неефективні або ж навіть небезпечні. Варто знати, що непридатні для використання прострочені ліки змінюють вигляд: рідкі можуть розкластися, у таблетках – розкришитися, а креми – згіркнути.

Домашню аптечку з добре розсортованим вмістом потрібно зберігати у спеціальній високо підвішеній шафці, щоб туди не дістали маленькі діти. В ідеальному варіанті – це домашня аптечка з доступною для кожного дорослого шухлядкою з перев’язочним матеріалом і частиною для зберігання ліків, що замикається. Такі передбачені в багатьох шафах для ванної кімнати. А втім, ванна – не ідеальне місце. Виберіть для домашньої аптечки не дуже тепле сухе приміщення.

Все, що міститься в стандартизованій аптечці, починаючи від марлевих компресів, ножиць для розрізування пов’язок, засобів для дезінфекції ран, пластиру, вати, бинтів, активоване вугілля (інтоксикація), парацитамол (жарознижуюче), фталазол (шлункова інфекція), іммодіум (протидіарейний засіб), шприци і закінчуючи трикутною пов’язкою, рекомендують мати і у домашній аптечці. Це стосується й ліків, призначених для регулярного прийому. При цьому важливо зберігати всі рідкі або тверді ліки разом з упаковкою та відповідною інформацією виробника, а також позначити розпорядження лікаря. Потрібно слідкувати за терміном придатності ліків в аптечці.

Додатково рекомендують:

- засоби проти застуди;

- медичний термометр;

- знеболювальні препарати;

- пінцет для видалення скалок;

- засоби від проносу;

- засоби для дезінфекції шкіри;

- мазь від укусів комарів і сонячних опіків;

- альбуцид (краплі для очей);

- ліки, які ви приймаєте (мінімум на тиждень) з описом способу застосування та дози, рецепти, прізвища та мобільні телефони ваших лікарів;

Дуже важливо враховувати термін придатності. Якщо він перевищує п’ять років, виробникові досить на упаковці зазначити кінцеву дату покупки ліків.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 192 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...