Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Каталоги



Імена файлів реєструються на дисках в каталогах (директоріях). В ОС Windows каталоги називають папками.

Каталог – це спеціальне місце на диску, в якому зберігаються імена файлів, відомості про розмір файлів, час їх останнього поновлення, атрибути і т.д.

На кожному диску може бути декілька каталогів. В кожному каталозі може бути багато каталогів файлів. Кожен каталог має своє ім’я, і це ім'я може бути зареєстроване в іншому каталозі. Винятком є кореневий каталог, який не має імені.

Наприклад, каталог A зареєстровано в каталозі B. Тоді каталог А називають - підкаталогом, а каталог B – надкаталогом. Розширення в імені каталогу не використовується, а ім’я каталогу задається аналогічно до імені файлу (8 символів в DOS).

Основне призначення каталогів – систематизувати розміщення файлів на диску.

Кожний диск має один каталог найвищого рівня, він називається кореневий (головний) каталог. Цей каталог створює операційна система в процесі форматування диску, його знищити не можна.

Графічну структуру каталогів називають деревом.

Якщо потрібно звернутися до деякого файлу, то необхідно вказати шлях (маршрут) до нього, назвати імена всіх вище розміщених каталогів розділених оберненою похилою рискою.

Шлях, який потрібно «пройти», щоб перейти з одного каталогу в інший, називається маршрутом (шляхом), він записується через «бекслеші» (символ \) назви підкаталогів. Наприклад, С:\Windows\Win32. Наприклад, шлях до файлу Sliv.txt





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 304 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...