Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Можливості органів зору і слуху по розпізнаванню сигналів



Чути вночі

Бачити   Обличчя знайомої людини (впізнати)   250 м
Світло цигарки, що горить 500 м
Світло засвіченого сірника 1000 м
Фабрична або котельна труба 5 км
Високі будинки передмістя 8 - 10 км
Чути вночі   Шепіт вночі 200 м
Звук працюючого двигуна автомобіля 600-1000м
Тріск гілля вночі 800м

За допомогою рухомих засобів командир батальйону організовує фельд'єгерсько-поштовий зв'язок (ФПЗ) у батальйоні, який забезпечує збір, обробку та доставку бойових документів, секретних та поштових відправлень штабу бригади, командирам підрозділів (табл.4.3). Доставка документів рухомими засобами забезпечує високу певність інформації та прихованість зв'язку, практично необмежену пропускну спроможність і велику доступність у користуванні цим зв'язком.

До недоліків даного зв'язку слід віднести:

- відносно малу швидкість доставляння документів;

- залежність використання від наявності та стану доріг, стану погоди, часу доби та пори року;

- складність відшукування місця знаходження адресатів під час переміщення пунктів управління, командирів і штабів.

У механізованому батальйоні штатних засобів фельд’єгерсько-поштового зв'язку немає. Для доставки бойових, службових документів, періодичного друку і поштових відправлень застосовуються зв’язкові на бронетранспортерах (автомобілях, мотоциклах), а в окремих випадках і піші зв’язкові, що виділяються від підлеглих і доданих підрозділів. Крім того, розпорядженням командира батальйону призначається військовий листоноша.

Залежно від умов обстановки, місцевості, а також від наявності і стану рухомих засобів, ФПЗ у батальйоні організовується по напряму або по коловому маршруту.

Таблиця 4.3





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 321 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...