Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ЗВ’ЯЗКУ В ПІДРОЗДІЛАХ



Глава 4

ОРГАНІЗАЦІЯ І ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЗВ'ЯЗКУ

В МЕХАНІЗОВАНОМУ БАТАЛЬЙОНІ

ЗАГАЛЬНЕ ПОЛОЖЕННЯ ОРГАНІЗАЦІЇ

ЗВ’ЯЗКУ В ПІДРОЗДІЛАХ

Механізований батальйон є основним загальним військовим тактичним підрозділом.

Успішне виконання бойових задач загальновійськовими підрозділами у взаємодії з підрозділами інших родів військ та спеціальних військ вимагає забезпечення безперервного, твердого та гнучкого управління підрозділами батальйону. Зв’язок як основний засіб управління зобов’язаний забезпечити командиру та штабу стійке управління зі старшим командиром, з підлеглими та доданими підрозділами при швидких та різких змінах обстановки, при частих пересуваннях ПУ та находження командира і штабу в русі.

Зв'язок у підрозділах організовується відповідно до рішення командира батальйону, вказівок начальника штабу та розпорядження зв’язку старшого штабу виходячи з наявності, стану сил та засобів зв’язку, часу на розгортання системи зв’язку, а також з урахуванням можливості впливу противника на систему зв’язку.

Відповідальність за організацію і стан зв’язку несе НШ батальйону (в роті – командир роти). Безпосередньо організовує зв'язок і відповідає за його стійку роботу НЗ батальйону. КБ (роти) і НШ батальйону в будь- яких умовах обстановки зобов’язані мати при собі засоби зв’язку, які дозволяють підтримувати постійний і стійкий зв'язок зі старшим командиром, командирами штатних, приданих, підтримуючих і взаємодіючих підрозділів і вміти особисто вести переговори на засобах зв’язку.

Для забезпечення управління в батальйоні (роті) застосовуються радіо-, проводові, рухомі, сигнальні засоби зв’язку та засоби автоматизації управління.

1. Радіозасоби є найважливішими, а іноді єдиними засобами забезпечення управління підрозділами під час виконання поставленого завдання. Всі команди по радіо передаються відкритим текстом, з використанням переговорних таблиць і апаратури ЗАЗ, при цьому найменування підрозділів і посади командирів вказуються позивними, а пункти місцевості відносно орієнтирів, а також умовними (кодованими) найменуваннями.

2. Проводові засоби зв’язку застосовуються самостійно і в комплексі з радіозасобами при розташуванні на місцевості, у вихідному районі і в обороні.

3. Рухомі засоби зв’язку застосовуються в усіх видах бою, на марші і при розташуванні на місці.

4. Сигнальні засоби зв’язку застосовуються для передачі команд і сигналів оповіщення, управління і взаємодії.

Для підтримки взаємодії між сусідніми підрозділами використовуються радіозасоби цих підрозділів, а також проводові і рухомі засоби правого сусіда.

5. Засоби автоматизації управління призначені для підвищення ефективності управління підрозділами (оперативності, надійності та якості управління) з метою найбільш повного використання їх бойових можливостей.

Засоби зв’язку та засоби автоматизації управління повинні забезпечувати інформаційний обмін між КСПпідрозділу і вищестоящими ПУ. Засоби автоматизації управління використовуються на основі вказівок КБ і розпоряджень вищого штабу.

Відповідальність за впровадження, використання і надійну роботу засобів автоматизації, а також за захист циркулюючої в них інформації покладається на начальника штабу батальйону.

Відповідальність за безпосередню підготовку та використання засобів автоматизації управління покладається на начальника зв’язку батальйону.

Зв'язок у механізованому батальйоні, як і в інших ланках управління, має важливе значення для досягнення успіху в бою.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 468 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.011 с)...