Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

І штабом механізованої бригади



Радіозв'язок командира і штабу механізованого батальйону з командиром і штабом механізованої бригади на підставі розпорядження зі зв'язку штабу бригади забезпечується по чотирьох радіомережах(по двох УКХ і одній КХ радіомережах командира бригади і одній УКХ радіомережі штабу бригади) від ВЗ КП бригади до КСП батальйону силами і засобами польового вузла зв’язку (ПВЗ) бригади і польового вузла зв'язку батальйону (рис.4.1).

Ці радіомережі призначені для передачі командиром і штабом бригади бойових розпоряджень, команд командирам батальйонів і отримання від них донесень про бойову обстановку і виконання завдань, що поставлені.

1. При діях батальйону на БМП створюється радіомережа командира бригади за допомогоюУКХ радіостанцій Р-111, Р-173, встановлених на БМП, яка забезпечує радіозв'язок командира бригади з командирами батальйонів До складу радіомережі входять: радіостанції командира бригади (головна станція) і командирів механізованих батальйонів.

У радіомережі забезпечується відкритий телефонний зв'язок з використанням документів ПУВ.

Рис. 4.1.Схема радіозв’язку командира механізованого батальйону з командиром окремої механізованої бригади

2. При діях батальйону в пішому порядкустворюється радіомережа командира бригади за допомогою переносних УКХ радіостанцій Р-159, яка забезпечує радіозв'язок командира бригади з командирами батальйонів. До складу радіомережі входять: радіостанції командира бригади і командирів батальйонів та включаються радіостанції командирів передового, спеціального, обхідного загонів, рухомого загону загороджень, загону ліквідації наслідків застосування противником ЗМУ. В радіомережі забезпечується відкритий телефонний зв'язок із застосуванням документів ПУВ.

3. Радіомережа командира бригади на КХ радіостанціях Р-130 є прихованою, тобто робота в ній розпочинається тільки в тому випадку, коли неможливо з будь-яких причин забезпечити радіозв’язок в інших радіомережах.

До складу радіомережі входять: радіостанції командира бригади і командирів механізованих батальйонів. Вид зв'язку в радіомережі – телефонний ЗАЗ або відкритий із застосуванням документів ПУВ.

У тому випадку, коли батальйони діють у пішому порядку, рішенням начальника зв'язку бригади для забезпечення радіозв’язку в цій радіомережі в батальйони може бути виділена переносна КХ радіостанція типу Р-143.

В усі радіомережі командира бригади для забезпечення зв'язку через одну-дві командні інстанції вниз можуть включатися радіостанції командира армійського корпусу.

4. Радіомережа начальника штабу бригади на радіостанціях УКХдіапазону Р-123 (Р-173), Р-159 забезпечує радіозв'язокз начальниками штабів батальйонів. До складу радіомережі входять: радіостанції начальника штабу бригади і начальників штабів механізованих батальйонів. Вид зв'язку в радіомережі – телефонний відкритий із застосуванням документів ПУВ.

Організація трьох радіомереж командира бригади і радіомережі штабу бригади підвищує стійкість зв'язку і забезпечує необхідну пропускну здатність для передачі інформації між КП бригади і КСП батальйонів.

У разі втрати зв'язку із КП бригади зв'язок через інстанцію вверх може бути встановлений у черговій радіомережі штабу корпусу на радіостанції УКХ діапазону.

Для підвищення оперативності вирішення питань тилового і технічного забезпечення бойових дій батальйону передбачається забезпечення радіозв'язку з тиловим пунктом управління, медичним пунктом і ремонтно-евакуаційною групою бригади по радіомережах тилового і технічного забезпечення бригади. В ці радіомережі можуть включатися радіостанції начальника штабу батальйону чи заступника командира батальйону з озброєння.

Якщо батальйон застосовується як передовий, рейдовий загін, авангард бригади чи для виконання важливого самостійного завдання, радіозв'язок командира бригади з командиром механізованого батальйону може забезпечуватись по окремому радіонапрямку.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 1268 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...