Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Підлеглих підрозділів



Радіозв'язок у механізованому батальйоні організується на підставі рішення командира на бій і вказівок начальника штабу на організацію зв'язку від вузла зв'язку КСП батальйону з командирами підлеглих, приданих і взаємодіючих підрозділів, елементами бойового порядку і об'єктами управління батальйону силами і засобами польового вузла зв'язку і засобами зв'язку підлеглих підрозділів.

Радіозв'язок командира і штабу батальйону з командирами підлеглих і приданих підрозділів організується, як правило, по двох УКХ радіомережах командира батальйону і УКХ радіомережі тилового і технічного забезпечення батальйону на радіостанціях типу Р-111, Р-123 (Р-173), Р-159, Р-158 (рис.4.2).

1. При діях батальйону на БМП створюється радіомережа командира батальйону на УКХ радіостанціях Р-123, (Р-159), встановлених на БМП, яка призначена для забезпечення зв'язку з командирами основних підрозділів.

До її складу входять: радіостанції командира батальйону(головна), командирів механізованих рот, мінометної батареї (якщо командир мінометної батареї не знаходиться на КСП батальйону), командирів протитанкового, гранатометного і зенітно-ракетного взводів, бойового розвідувального дозору (БРД), (спостережних постів), бойової охорони, відділення радіаційної і хімічної розвідки (ОРХР), а також радіостанції всіх лінійних бойових машин, і бронегрупи (якщо вона створюється) і радіостанції тилових підрозділів батальйону МТО-АТ.

Таким чином, у цій радіомережі може бути більше 30 радіостанцій, що утрудняє ведення переговорів і управління підрозділами, тому дозволяється робота тільки радіостанцій КБ, командирів рот, командира БРД і ОРХР. При спішуванні особового складу батальйону по цій мережі здійснюється управління вогнем і переміщенням бойових машин.

Рис.4.2.Схема радіозв’язку командира та штабу механізованого батальйону з командирами підлеглих підрозділів

2. При діях батальйону в пішому порядку створюється радіомережа командира батальйону за допомогою переносної УКХ радіостанції Р-159, яка призначена для забезпечення зв'язку з командирами механізованих рот. У кожну механізовану роту із польового вузла зв'язку виділяється радіостанція Р-159.До її складу входять радіостанції командира батальйону (головна) та НШ батальйону, командирів механізованих рот, мінометної батареї, протитанкового взводу, бойової охорони, а також розвідорганів (спостережних постів, розвіддозорів). Обслуговування цих радіостанцій здійснюється радiотелефонiстами польового вузла зв'язку або спеціально підготовленими стрільцями.

Такий склад двох радіомереж забезпечує стійке управління підрозділами та їх тісну взаємодію в ході бою. Включення в радіомережу радіостанцій розвідорганів дозволяє одержувати інформацію про противника одночасно командирам усіх підрозділів.

Обхідним каналом зв’язку командира батальйону з командирами рот може бути радіомережа підтримуючого (доданого) артилерійського дивізіону на радіостанціях Р-159.Така можливість визначається при спільному розташуванні цих командирів, а командирів артилерійських батарей – з командирами механізованих рот на одному КСП.

3. Радіомережа командира батальйону на УКХ радіостанціях Р-123 (Р-173), Р-159, Р-158, встановлених на БМП, забезпечує радіозв'язок з іншими підрозділами та об'єктами управління батальйону. До її складу входять: радіостанції командира (головна) і начальника штабу батальйону, командирів розвідувального і зенітного ракетного взводу, вогневих засідок. В цю радіомережу можуть включатися радіостанції командирів приданих інженерно-саперних і хімічних підрозділів.

Для забезпечення зв'язку через одну командну інстанцію вниз в радіомережі командира батальйону може включатися радіостанція командира бригади.

4. Радіомережа тилового і технічного забезпечення батальйонуна УКХ радіостанціяхР-123 (Р-173), Р-159 забезпечує радіозв'язок з командиром роти та командирами взводів матеріального і технічного забезпечення і медичним пунктом батальйону. До її складу входять: радіостанції начальника штабу батальйону, заступника командира батальйону з озброєння, командира роти та взводів матеріально-технічного забезпечення, медичного пункту(МПБ),радіостанції ремонтно-евакуаційної групи (РЕГ) і пункту технічного спостереження (якщо вони створюються).

Для вирішення питань евакуації поранених, підвозу боєприпасів у ході бою в радіомережу можуть включатися радіостанції командирів бойових підрозділів. При діях батальйону в пішому порядку ця радіомережа не створюється.

У механізованому батальйоні спеціальних мереж взаємодії та оповіщення не створюється, тому по цих радіомережах здійснюється взаємодія між командирами рот, командиром бойового розвідувального дозору, відділення радіаційної, хімічної розвідки, мінометної батареї, протитанкового, гранатометного зенітно-ракетного взводів і роти забезпечення на радіостанціях Р-123 (Р-173), радіостанціях Р-159 та передаються сигнали оповіщення про повітряного противника, радіаційне, хімічне і бактеріальне зараження місцевості поза чергою.

Про прийняті сигнали радисти доповідають командиру батальйону і начальнику штабу і з їх дозволу передають у підлеглі підрозділи. На ПУ прийняті сигнали дублюються голосом або звуковими і зоровими засобами.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 1507 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...