Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Побудова та форматування таблиць. Робота з колонками



У цьому параграфі:

· Способи створення таблиць

· Редагування таблиць

− Виділення таблиці

− Редагування тексту в таблиці

− Зміна розміру і розташування таблиці

− Додавання і видалення елементів таблиці

− Об’єднання та розділення комірок

− Зміна розмірів елементів таблиці

− Автодобір ширини стовпців

− Властивості таблиці

· Використання формули в таблиці Word

− Оновлення результатів обчислення за формулою

− Доступні функції

− Використання імен закладок і посилань на клітинки у формулі

· Стилі таблиць

· Імпорт таблиць

· Робота з колонками

Способи створення таблиць

Робота з таблицями не є основним призначенням Microsoft Word. Проте часто в документ потрібно вставити дані, які краще сприймаються саме у вигляді сукупності комірок. Якщо таблиця нескладна, використовувати спеціальні програми для роботи з електронними таблицями (наприклад, Microsoft Excel) недоцільно. Набагато простіше створити таблицю безпосередньо в документі Word.

Щоб створити таблицю у Word 2010, скористайтеся одним зі способів:

· Перейдіть на вкладку Вставлення стрічки, в групі Таблиці натисніть кнопку Таблиця. Покажчиком миші виберіть кількість стовпців і рядків (рис. 7.1). При цьому в місці, де встановлений курсор у документі, з’явиться таблиця із заданими параметрами. На стрічці з’являться дві контекстні вкладки – Табличні знаряддя → Конструктор і Табличні знаряддя → Макет.

· У меню кнопки Таблиця виберіть команду Вставити таблицю.... У вікні Вставлення таблиці, що з’явилося, виберіть кількість стовпців і рядків (рис. 7.2) і натисніть кнопку ОК.

· Використайте заготовку таблиці зі списку експрес-таблиць. Їх список знаходиться в меню кнопки Таблиця. Щоб вставити таку таблицю в текст, клацніть на її зображенні в списку, потім заповніть таблицю своїми даними.

· Створіть таблицю вручну за допомогою команди Накреслити таблицю в меню кнопки Таблиця. Якщо натиснути цю кнопку, покажчик миші набуде форми олівця. Спочатку створіть контури таблиці, а потім рисуйте горизонтальні та вертикальні лінії. За допомогою контекстної вкладки Табличні знаряддя → Конструктор (рис. 7.3) можна змінювати тип і ширину ліній у процесі малювання.

Рис. 7.1. Вибір структури таблиці Рис. 7.2. Вікно Вставлення таблиці

За допомогою інструмента Гумка, можна видалити нарисовані лінії. Після створення таблиці відіжміть кнопку Намалювати таблицю на вкладці Конструктор або натисніть клавішу Esc.

Рис. 7.3. Контекстні кладки Табличні знаряддя → Конструктор і Табличні знаряддя → Макет

· Введіть у тому місці документа, куди потрібно вставити таблицю, знаки «+» «» і натисніть Enter. Наприклад, для створення таблиці з трьох стовпців потрібно ввести + – + – + – +. Зверніть увагу, що така заготовка обов’язково повинна закінчуватися плюсом, інакше таблиця не буде створена.

· Використовуючи команду Електронна таблиця Excel кнопки Таблиця (рис. 7.1), вставте в документ Word таблицю Excel. При цьому в документі Word відображуватимуться елементи таблиці Excel, а на стрічці з’являться команди Excel для роботи з електронними таблицями (рис. 7.4).

У комірку можна ввести дані, виконати над ними операції, використовуючи можливості Excel. Після цього потрібно клацнути на порожньому місці поза комірками, і таблиця буде вставлена в документ Word. У такому разі таблиця буде єдиним об’єктом. Для її редагування потрібно буде двічі клацнути на ній, щоб знову викликати команди Excel.

· Перетворити набраний текст в таблицю. При цьому текст, який займатиме одну комірку, слід відокремити від тексту, який займатиме іншу комірку, якимось розділювачем (наприклад, табуляцією або абзацом). Виділіть цей текст, перейдіть на вкладку Вставлення стрічки, клацніть на кнопці Таблиці та виконайте команду Перетворити на таблицю.... Відкриється однойменне вікно (рис. 7.5), вкажіть у ньому кількість стовпців (кількість рядків буде задана автоматично), задайте розділювач, який був використаний під час набору, і натисніть кнопку ОК. У результаті текст перетвориться в таблицю. Таким же способом можна і навпаки, перетворити таблицю в текст.

Рис. 7.4. Вставляння електронної таблиці

Рис. 7.5. Вікно Перетворити на таблицю

Редагування таблиць

До операцій редагування таблиць відносяться як дії, які можна проводити з текстом у комірках, так і з елементами таблиці – рядками, стовпцями, границями. При виділенні таблиці на стрічці з’являються контекстні вкладки Табличні знаряддя → Конструктор і Табличні знаряддя → Макет (рис. 7.3), які містять спеціальні інструменти для редагування таблиць.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 3507 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...