Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Властивості таблиці



У Word 2010 є зручний набір функцій, об’єднаних у вікні Властивості таблиці (рис. 7.8). Його можна відкрити, клацнувши правою кнопкою миші в будь-якому місці таблиці та виконавши команду Властивості таблиці... або натиснувши кнопку Властивості в групі Таблиця на контекстній вкладці Табличні знаряддя → Макет стрічки.

Рис. 7.8. Вікно Властивості таблиці

У діалоговому вікні Властивості таблиці можна визначити параметри:

· розташування таблиці відносно тексту;

· межі й заливку (затінення);

· розміри кожного стовпця і рядка;

· розташування тексту в комірці.

За промовчанням розміри ліній сітки таблиці становлять 0,5 пт. Змінити товщину та вигляд лінії сітки можна у вікні Межі й заливка.

У групі Таблиця на вкладці Табличні знаряддя → Макет є також кнопка, яка дозволяє приховати сітку таблиці. Тобто вміст комірок на друк виводиметься, а границі – ні, що часто буває потрібно користувачу. Пунктирна рамка на екрані для роботи з таблицею залишиться. Зняти лінії сітки (зробити їх невидимими на друці) також можна у вікні Межі й заливка.

Використання формули в таблиці Word

Обчислення та логічні операції в таблиці можна виконати за допомогою формул. Команда Формула розташована в контекстній вкладці Табличні знаряддяМакет групи Дані.

Рис. 7.9. Група Дані контекстної вкладка Табличні знаряддя → Макет

Під час відкриття документа Word формули в ньому оновлюються автоматично. Результати обчислення за формулою можна також оновити вручну.

Вставлення формули в клітинку таблиці:

1. Виділіть клітинку таблиці, де має відображатися результат. Якщо клітинка має вміст, видаліть його.

2. Виберіть у контекстній вкладці Табличні знаряддя → Макет у групі Дані команду Формула.

3. Відкриється діалогове вікно Формула для створення власної формули. Введіть значення в полі Формула, виберіть формат зі списку Формат номерів і вставте функції та закладки за допомогою списків Вставити функцію та Вставити закладку.

Рис. 7.10. Діалогове вікно Формула





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 5727 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...