Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Створення документів за допомогою шаблонів



Ще один спосіб спрощення процедури форматування – застосування шаблонів, які істотно прискорюють підготовку документів різних типів. Шаблон – це файл, який використовується як основа для документа. При цьому весь вміст шаблону переноситься в новостворений файл, а сам шаблон залишається без змін. На відміну від стилю, окрім видів форматування, шаблон зазвичай включає певні ділянки тексту, які користувач доповнює своїми даними. Серед шаблонів, що входять у стандартне постачання Microsoft Word, шаблони для створення резюме, листів, факсів та ін.

За промовчанням Word завантажує шаблон Normal.dot, і саме в ньому працюють більшість користувачів програми. Щоб дістати доступ до інших шаблонів, клацніть на вкладці Файл і виберіть команду Створити (див. рис. 2.1). У вікні створення нового документа, що відкрилося, двічі клікніть кнопку Зразки шаблонів.

Користуватися шаблонами дуже просто: досить лише вибрати потрібний зі списку, клацнути на ньому і натиснути кнопку Створити. У кожному шаблоні є підказки щодо використання. Це може бути коротка інструкція в кінці документа або ж напис типу «Тут впишіть назву Вашої фірми». Всі такі підказки необхідно замінити відповідним текстом. Шаблони можна використовувати цілком або частково.

Окрім шаблонів, які входять в постачання Word 2010, можна використовувати шаблони з сайту Microsoft (комп’ютер має бути підключений до Інтернету). Для цього потрібно перейти в розділ області Шаблони Office.com, вибрати потрібний шаблон і натиснути кнопку Завантажити.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 523 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...