Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Додавання і видалення елементів таблиці



При редагуванні таблиці часто виникає необхідність додавати в неї рядки або стовпці. Щоб додати один рядок у певному місці таблиці достатньо поставити курсор за правою границею таблиці та натиснути Enter. Цю операцію необхідно повторити стільки разів, скільки рядків треба додати.

Для додавання елементів таблиці виділіть таку кількість рядків або стовпців, яку потрібно додати. Потім перейдіть на контекстну вкладку Табличні знаряддя → Макет стрічки і в групі Рядки та стовпці натисніть потрібну кнопку: Вставити зверху, Вставити знизу, Вставити зліва або Вставити справа (рис. 7.3). Без виділення вставиться один рядок чи стовпець.

Ще один спосіб додавання елементів у таблицю – вікно Додавання клітинок. Для його використання клацніть на кнопці, яка знаходиться в правому нижньому кутку групи Рядки та стовпці. У вікні (рис. 7.6), що відкрилося, вкажіть, як потрібно провести вставку: зі зсувом управо; зі зсувом вниз; вставити цілий рядок; вставити цілий стовпець.

Рис. 7.6. Вікно Додавання клітинок Рис. 7.7. Меню кнопки Видалити

Для видалення тексту всередині комірок виділіть таблицю і натисніть клавішу Delete. Сама таблиця при цьому не зникне.

Для видалення елементів таблиці виділіть їх і використайте меню кнопки Видалити, яка знаходиться в групі Рядки та стовпці на контекстній вкладці Табличні знаряддя → Макет стрічки (рис. 7.7). Цим же меню можна скористатися для видалення всієї таблиці. Для видалення виділеного елемента можна виконати відповідну команду контекстного меню. Можна також просто вирізати непотрібний елемент будь-яким способом, наприклад Ctrl+X.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 876 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...