Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Гальмування контструмом



При нормальній роботі електричної передачі локомотива електрорушійні сили тягових електродвигунів спрямовані проти напруги, що підводиться до них, від тягового генератора, тобто мають протилежний напрям електрорушій­ній силі генератора. Величина струму генератора буде прямо пропорційна різниці цих е.р.с.

Якщо на ходу застосувати реверсування тягових електродвигунів, то зміниться напрям струму в їх обмотках збудження, індукована ними е.р.с. також стане протилежною за напрямком. Отже, тепер електрорушійні сили тягових електродвигунів і генератора матимуть однаковий напрямок. Тягові електродвигуни перетворяться на генератори, включені послідовно з тяговим генератором. Струм двигунів і генератора буде пропорційний сумі їх електрорушійних сил і різко зросте. (Треба мати ще на увазі, що на тепловозах застосовуються тягові електродвигуни послідовного збудження. Увесь струм двигунів проходить по обмоткам їх збудження.) Тому із збільшенням струму тягових електродвигунів буде безперервне рости їх е.р.с. до тих пір, поки не наступить магнітне насичення полюсів. Електродвигуни прагнуть розвивати найбільшу е.р.с. і, отже, створювати максимальний струм.

Величина струму в двигунах і генераторі, напруга на їх колекторах швидко перевищать допустимі межі, порушиться нормальна комутація електричних машин. Виникнуть спалахи електричної дуги на колекторах машин, що переростуть в круговий вогонь, і перекидання на корпус.






Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 237 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...