Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Таким чином, акумуляторна батарея є другим після дизеля джерелом енергії на тепловозі



Електричним акумулятором називають пристрій, що перетворює елек­тричну енергію в хімічну, яка у разі потреби може бути знову перетворена в електричну енергію. Процес перетворення в акумуляторі електричної енергії в хімічну називається зарядом акумулятора. Зворотний процес перетворення хімічної енергії в електричну називається розрядкою акумуляторів.

Простий електричний акумулятор скла­дається з пластин, опущених в електроліт, що знаходиться в ємкості (рисунок). Розрізняють додатні і від’ємні пластини акумулятора. Додатні пластини з'єднуються при зарядженні з плюсовим виводом джерела струму, від’ємні ‑ з мінусовим виводом. При проходженні струму через пластини і електроліт відбуваються хімічні процеси, в результаті яких змінюється хімічний склад пластин і електроліту. Якщо після цього замкнути виводи акумулятора на зовнішнє коло, то в електроліті і пластинах почнуться зворотні хімічні процеси. Хімічні склади пластин і електроліту повертаються до первинного стану, а в зовнішньому колі протікає електричний струм. Процеси заряду і розрядження батарей можна повторювати багато разів.

Акумулятор характеризують наступні основні показники: е.р.с., ємність, максимальний струм і внутрішній опір. Е.р.с. акумулятора залежить від його типу, міри зарядженості, щільності електроліту, струму розряду (навантаження) і для широко поширених типів акумуляторів знаходиться в межах 1,4…2,2 В. Ємністю акумулятора називають кількість електрики, виражену в ампер-годинах (А×год), яку може віддати повністю заряджений акумулятор при розрядці до мінімально допустимої напруги на його виводах. Ємність визнача­ється як добуток струму на час розрядки. Наприклад, якщо акумулятор при струмі розрядки 10 А може працювати 10 год., то його місткість дорівнює 100 А×год. Ємність акумулятора залежить від розмірів пластин, тривалос­ті розрядки, величини розрядного струму, температури і інших чинників.

Для пуску дизеля потрібен значний обертовий момент і, отже, відносно великий струм до 1700…1800 А. Тому до акумуляторів пред'являються високі вимоги по стійкій, надійній роботі при великому струмі розряду.

З метою зниження внутрішніх втрат енергії при таких великих струмах внутрішній опір акумуляторів стартерів робиться мінімальним і складає соті або тисячні долі Ома.

На тепловозах застосовуються два типи електричних акумуляторів - свинцеві (кислотні) і залізонікелєві або кадмієвонікелєві (лужні).

32 ТН-450 U = 64 В; І п = 1700 А; U п = 32 В.

48 ТН-450 U = 96 В; І п = 1700 А; U п = 48 В.

46 ТПЖН-550 U = 57 В; І п = 2200 А; U п = 25 В.

Перші цифри 32, 48, 46 – кількість банок; 450,550 – ємність.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 299 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...