Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тахогенератори тепловоза ТЭ3



Для керування силою струму в обмотках збудження збуджувача і, отже, додаткового регулювання потужності тягового генератора і обмеження пускового струму на тепловозах ТЭ3 застосовані тахогенератори. Таку схему регулювання потужності називають тахометричною.

Тахогенераторами є генератори, по напрузі яких можна судити про частоту обертання їх якоря, тобто такі електричні машини, у яких напруга на виводах прямо пропорційна частоті обертання валу. Тахогенератор, призначе­ний для забезпечення повнішого використання потужності дизеля тепловоза, має умовне позначення Т1 ‑ генератор пост. струму потужністю 0,624 кВт.

Якір тахогенератора приводиться в обертання від колінчастого валу дизеля. Обмотка збудження тахогенератора живиться струмом від допоміж­ного генератора, отже, збудження завжди залишається постійним. Тому напруга тахогенератора залежить тільки від частоти обертання валу дизеля.

Другий тахогенератор Т2 потужністю 0,12 кВт є складовою частиною вузла автоматичного регулювання пускового струму (APT). Привід цього тахогенератора також здійснений від колінчастого валу дизеля.

Тахогенератори Т1 і Т2 на тепловозах ТЭ3 пізнішого випуску об'єднані в тахометричний агрегат, показаний на рисунку.

Тахометрическая схема автоматичного регулювання потужності дизель-генератора і пускового струму, застосована на тепловозах ТЭ3, в експлуатації працює недостатньо стійко. У зв'язку з цим для потужних тепловозів ТЭ10, 2ТЭ10Л, ТЭП60 були розроблені досконаліші апаратні схеми автоматичного регулювання із застосуванням об'єднаних регулювальників частоти обертання і потужності дизелів, а також магнітних підсилювачів.





Дата публикования: 2015-09-17; Прочитано: 321 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...