Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Заходи (алгоритми) профілактики лептоспірозу, інших зооантропоно-зних, особливо небезпечних інфекцій на об'єктах Держсанепіднагляду



Під керівництвом фахівців ГУ Держсанепідслужби у Черкаській області потрібно здійснювати наступні заходи:

1.4.1 Проводити комплексне обстеження за місцем проживання хворого (перша доба), роботи та за місцем імовірного зараження (2-3 доби).

1.4.2 Інформувати медичні та ветеринарні установи з метою своєчасного виконання необхідного комплексу заходів.

1.4.3 Складати комплексні плани заходів по локалізації та ліквідації осередку захворювання, який затверджується місцевими органами виконавчої влади та встановити контроль за їх виконанням.

1.4.4 Епізоотологічне обстеження осередку (відлов гризунів, обстеження тварин на лептоспіроз, відбір проб води із відкритих водоймищ для встановлення джерела і можливих шляхів інфікування хворого).

1.4.5 Складати приписи, листи, розпорядження, накази та інші документи за результатами епідеміологічних обстежень.

1.4.6 Оцінити ситуацію та роботу в осередку захворювання.

1.4.7 Заповнити карту епідеміологічного обстеження осередку інфекційного захворювання (Ф 357-0).

1.4.8 Проводити заключну дезінфекцію за регламентом бактеріальних кишкових інфекцій в домашньому осередку та за місцем роботи.

1.4.9 Проводити дератизаційні заходи в осередку лептоспірозу.

1.4.10. Заключне донесення разом з картою Ф 357-0 подати в ДУ «Черкаський ОЛЦ ДСЕС України».

1.4.11 Вимагати від керівників об'єктів Держсанепіднагляду проведення робіт з профілактичної дезінфекції, дезінсекції, дератизації.

1.4.12 Відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 18.09.03 № 746 «Про затвердження Порядку одержання допуску на право роботи, пов’язаної з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами», наказу МОЗ України від 09.03.04 № 119 "Про організацію виконання постанови KM України від 02.10.03 № 1544..." посилити нагляд за суб'єктами підприємницької діяльності, що здійснюють виробництво, та реалізацію та застосування дезінфекційних засобів.

1.4.13 Розробити додаткові заходи по звільненню від гризунів об'єктів підвищеного епідемічного ризику: м'ясокомбінати, плодоовочеві бази, овочесховища та інші. З метою своєчасного виявлення та усунення недоліків проводити щомісячний аналіз виробничої діяльності відділення профілактичної дезінфекції на категорійних об'єктах Держсанепіднагляду по таблицях № 31; 32 звітної форми Ф-40-здоров.

1.4.14 Щорічно до 10 жовтня проводити необхідні розрахунки для подачі інформації у виконкоми міських рад та райдержадміністрації щодо виділення у місцевих бюджетах на наступний рік цільових коштів для проведення робіт з профілактичної дезінфекції в дитячих дошкільних, учбових, лікувально - профілактичних закладах, осередках лептоспірозу та інших особливо - небезпечних інфекцій Копії розрахунків направляти до ДУ «Черкаський ОЛЦ ДСЕС України».

1.4.15. Щоквартально інформувати органи державної виконавчої влади та місцевого самоврядування про стан робіт з профілактичної дезінфекції у дитячих дошкільних, загальноосвітніх учбових та лікувально - профілактичних закладах.

1.4.16 Щорічно до 15 липня направляти у ДУ «Черкаський ОЛЦ ДСЕС України» аналіз діяльності відділення профілактичної дезінфекції по спеціальному рахунку (таблиці 31, 32) звітної форми № 40-здоров.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 313 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...