Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Алгоритми по заключній та поточній дезінфекції



ДЕРЖАВНА УСТАНОВА

ЧЕРКАСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЛАБОРАТОРНИЙ ЦЕНТР

ДЕРЖСАНЕПІДСЛУЖБИ УКРАЇНИ»

____________________________________________________________________

18005, м. Черкаси, вул. Волкова,3, телефони: 36-07-14, факс: 36-07-12

E-mail: [email protected]

14.11.2013р. № 01- 1164 __     На № ___________ від __________   Завідувачам відділів та відділень

Направляю Вам до відома та керівництва у роботі алгоритми по заключній, поточній і профілактичній дезінфекціях.

Додаток: на 20 арк.

В.о. директора М.О. Сьомак

Гончаров 458056

    Затверджую В.о. директора ДУ «Черкаський ОЛЦ Держсанепідслужби України»   ____________ М.О.Сьомак «12» листопада 2013 року

Алгоритми по заключній та поточній дезінфекції

1. Протиепідемічні (дезінфекційні, стерилізаційні) заходи в осередках інфекційних захворювань та об'єктах державного санітарно-епідеміологічного нагляду області, які проводять відділи і відділення ДУ «Черкаський ОЛЦ Держсанепідслужби України» здійснюються відповідно до вимог:

- ст.ст. 7, 28, З0 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення»;

- ст.ст. 10, 18, 33, 34, 41 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб»;

- Законів України «Про боротьбу із захворюванням на туберкульоз» та «Про внесення змін до Закону України «Про запобігання захворюванню на СНІД та соціальний захист населення»;

- Указів Президента України, постанов Кабінету Міністрів України;

- Державних санітарних правил і норм, державних та галузевих стандартів;

- постанов головного державного санітарного лікаря України та Черкаської області;

- наказів, методичних вказівок, рекомендацій МОЗ України, методичних вказівок щодо застосування дезінфекційних препаратів, що входять в Державний реєстр дезінфекційних засобів;

- наказів Головного управління Держсанепідслужби у Черкаській області та Департаменту охорони здоров'я обласної державної адміністрації.

1.1. Евакуація та госпіталізація інфекційних хворих, які є джерелом інфекцій проводиться спеціалізованим транспортом станцій швидкої медичної допомоги, центральних районних лікарень, дільничної мережі, відомчим та особистим транспортом. Госпіталізація інфекційних хворих у тяжкому стані - тільки транспортом ЛПЗ. Транспортування двох або більше хворих можливе тільки при евакуації з одного осередку захворювання.

1.1.1. Транспорт, що доставив інфекційного хворого, підлягає знезараженню персоналом інфекційного відділення (лікарні) на спеціальному майданчику, про що робиться запис у журналі прийому хворих. Аналогічно обробляють транспорт, який доставив хворого, враженого педикульозом, коростою у стаціонари не інфекційного профілю.

1.1.2. Своєчасно здійсненою госпіталізацію вважають таку, яка проведена не пізніше 3 годин у містах та 6 годин в сільській місцевості.

1.1.3. Госпіталізація хворих, стаціонарне лікування яких є обов'язковим (особливо-небезпечні інфекції, паразитарні тифи, черевний тиф та паратифи, дифтерія, поліомієліт, гепатити, інше), повинна становити 100% від усіх хворих, зареєстрованих із вищевказаним діагнозом.

1.1.4. Повнота виконання заявок на евакуацію (госпіталізацію) інфекційних хворих має становити не менше 97% від заявок, що надійшли.

1.1.5 Своєчасність виконання заявок на евакуацію не менше 95% від кількості

виконаних.

1.1.6. Питома вага інфекційних хворих, що госпіталізовані спеціалізованим

транспортом, не менше 90%.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 369 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...