Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Заключних дезінфекційних заходів в осередках інфекційних хвороб



Заключну дезінфекцію виконують відділи та відділення ДУ «Черкаський ОЛЦ ДСЕС України» в осередках тих інфекційних захворювань, що визначені додатком 1 до наказу МОЗ СРСР від 17.01.79 № 60 і доповнень до нього. Заключну дезінфекцію виконують обов'язково і при підозрі на інфекційне захворювання. Визначений перелік інфекційних захворювань, при яких обо’язкове проведення заключної дезінфекції, до якого входять:

1. Особливо-небезпечні інфекції.

2. Черевний тиф та паратифи.

3. Сальмонельози.

4. Дизентерія, гастроентерит, коліт.

5. Кишкова колі інфекція.

6. Вірусний гепатит.

7. Поліомієліт та інші ентеро - вірусні інфекції.

8. Туберкульоз.

9. Менінгіт.

10.Грибкові захворювання.

11.Короста.

12. Глистові інвазії.

13. Педикульоз.

1.2.1. При особливо - небезпечних інфекціях, черевному тифі, паратифах, туберкульозі, корості та грибкових інфекціях заключна дезінфекція обов’язкова з проведенням камерного методу. Застосування цього методу при кишкових інфекціях, вірусних гепатитах, головному та змішаному педикульозі, ентеробіозі – проводиться у залежності від епідемічної ситуації, за рішенням лікаря-епідеміолога (дезінфекціоніста). Крім того, при сальмонельозах, дизентерії, кишковій колі інфекції, вірусних гепатитах у благоустроєних квартирах заключна дезінфекція може проводитись населенням під керівництвом персоналу відділів і відділень ДУ «Черкаський ОЛЦ ДСЕСУ».

1.2.2. Заключна дезінфекція в осередках, в основному проводиться одноразово, крім туберкульозу, у хворих, що лікуються вдома. Її кількість залежить від групи епідемічної небезпечності осередку. В осередках грибкових захворювань і корости при лікуванні в амбулаторних умовах - на початку та після завершення його курсу.


1.2.3 У випадку виникнення групових чи масових інфекційних захворювань, при значних обсягах проведення дезінфекційних робіт, для їх проведення за рішенням головного державного санітарного лікаря території залучаються фахівці відділень профілактичної дезінфекції по спеціальному рахунку.

1.2.4 Обсяг проведення заключної дезінфекції в осередках інфекційних захворювань визначає лікар-епідеміолог (дезінфекціоніст) відділу, відділення ДУ «Черкаський ОЛЦ ДСЕС України».

1.2.5 Норми витрат дезінфекційних засобів та їх розчинів залежать від інфекційного захворювання, застосованих препаратів, характеру об'єктів (таблиця 11 додаток 5) до наказу МОЗ СРСР № 60 та регламентів застосування дезінфекційного засобу, що затверджені головним державним санітарним лікарем України чи МОЗ України.

або МОЗ України.

1.2.6 Осередок повинен бути оброблений не пізніше 6 годин з моменту одержання заявки у містах та 12 годин у сільській місцевості. При ОНІ не пізніше З і 6 годин відповідно. У разі зміни діагнозу своєчасність визначається з моменту встановлення нового діагнозу.

1.2.7 Якість дезінфекції гарантується і контролюється не раніше 45 хв. після
обробки, але не пізніше 2 годин з моменту її завершення, з урахуванням
експозиції. При лабораторному контролі в одному квартирному осередку відбирають 5 змивів і 1 пробу дезрозчину, в організованих колективах не менше 20 змивів та 3 проби дезінфекційних розчинів.

1.2.8 Повнота виконання заявок на заключну дезінфекцію не менше 97%.

1.2.9 Своєчасність виконання заключної дезінфекції не менше 95%.

1.2.10 Питома вага проведених камерних дезінфекцій від тих, що обов'язкові підлягають - не менше 95%.

1.2.11 Питома вага незадовільних бактеріологічних аналізів при контролі заключної дезінфекції (на 100 аналізів) не повинна перевищувати 0,5% санітарно-показової мікрофлори та повна відсутність патогенної.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 914 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...