Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Робота №2. Хромосомні аберації



Замалюйте і назвіть типи хромосомних аберацій, якщо вихідна хромосома має таку будову:

A    
B    
C    
D    
E    
F    
K    
L    

За 10 хвилин до закінчення заняття викладач перевіряє кінцевий рівень знань студентів, розв’язуючи з ними ситуаційні задачі:

1. Батько і мати – глухі, але глухота жінки залежить від рецесивного аутосомного гена, а в чоловіка є фенокопією. Яка ймовірність народження глухих дітей у цього подружжя?

2. Синтез у клітинах специфічного білка інтерферону пов’язаний із комплементарною взаємодією двох домінантних неалельних генів А і В, локалізованих у різних парах аутосом. З якою формою мінливості пов’язане народження здорових дітей від батьків, у яких пригнічена здатність до утворення інтерферону?

3. У здорових батьків народилася дівчинка з фенілкетонурією, однак завдяки спеціальній дієті вона розвивалася нормально. Чи можна вважати фенілкетонурію спадковою патологією? З якими формами мінливості пов’язана ця хвороба і можливість її вилікування?

Дата і підпис викладача_________________________________________

Матеріальне та методичне забезпечення.

1. Тестові завдання.

2. Навчально-методичний посібник.

ЗМІСТОВИЙ МОДУЛЬ 3

Методи вивчення спадковості людини.

Спадкові хвороби

ЗАНЯТТЯ № 16

ТЕМА: ОСНОВИ ГЕНЕТИКИ ЛЮДИНИ. МЕТОДИ ГЕНЕТИКИ





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 794 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...