Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Північно-американські види



Горіх східно-американський чорний (J. nigra L.). Ареал по­ширення в Північній Америці на схід від Скелястих гір. Могутнє дерево, що сягає 50м висоти, з високою кроною, дає цінну деревину. Плоди округлої, або видовженої форми, з товстою ребристою надзвичайно міцною шкарлупою. Ядро невелике, важко відділяється від шкаралупи, смачне маслянисте з специфічним ароматом.

Рис. 98. Горіх чорний

Горіх сірий (J. cinerea L.). Батьківщина цього горіха – штати Джорджія і Арканзас. Дерева високі, могутні 25-30м. Плоди циліндричної форми з дзьобиком. Шкаралупа ребриста, ядро ще смачніше, ніж у попереднього виду, але його також важко добути з шкарлупи. Використовується, як холодостійка підщепа для во­лоського горіха.

Рис. 99. Листок і плід сірого горіха

Рис. 100. Плоди і листя американського великого горіха

Горіх великий (J. major Heller, 2n=32). Ареал зростання Нью-Мексико, Аризона та Колорадо. Виділяється високою посухостійкістю. Горіхи низької якості. Горіх північний каліфорнійський чорний (J. hindsii Jeps.). Швидкорослий вид. Могутні дерева. Шкаралупа плодів гладка. Ядра плодів менш смачні, ніж у волоського горіха.

Горіх південний каліфорнійський (J. californica Wats. var. hindsii). Поширений в горах Південної Каліфорнії. Розкидисте дерево слабше, ніж у попереднього виду. Часто росте у вигляді куща. За якістю плодів подібний до попередньої різновидності.

Рис. 101. Горіх каліфорнійський

Інші американські види мають певне зна­чення як підщепи, лісові породи на американському континенті, а також як цікавий матеріал для селекції з волоським горіхом, оскіль­ки досить легко з ним схрещуються.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 1348 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...