Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Гель І.М. Практикум із прикладної селекції плодових і овочевих культур / ІІ частина. Плодові, ягідні та горіхоплідні культури / І.М. Гель. – Львів, 2015. – 324 с



Практикум розроблений відповідно до програми передбаченої навчальним планом, для студентів вищих аграрних навчальних закладів освітньо-кваліфікаційного рівня ”Бакалавр” спеціальності 6.090101 „Плодоовочівництво і виноградарство”. Друга частина практикуму призначена для виконання лабораторних робіт із прикладної селекції з плодовими культурами. В практикумі викладено види плодових культур, як джерело вихідного матеріалу, основні питання організації селекційного процесу, основні апробаційні ознаки плодових культур, які враховуються в селекційній роботі, методологію гібридизації і виведення нових форм, основи моделювання сорту. Практикум ілюстровано світлинами, рисунками, схемами та таблицями, що полегшує сприйняття теоретичного матеріалу.

ISBN

© Львівський національний аграрний університет, 2015

Вступ

Сорт – основна структурна одиниця в заходах по збільшенню продуктивності сільськогосподарських культур. Високоякісний врожайний сорт – результат кропіткої, тривалої роботи селекціонерів. На сучасному етапі Україна потребує істотної координації в національних селекційних програмах для окремих городніх, плодових і ягідних культур та впровадження новостворених сортів і гібридів у виробництво. Впровадження в селекцію нового цінного матеріалу служить запорукою її успіху. Найважливіше завдання селекціонера – вивчення наявного й використання найпридатнішого вихідного матеріалу для реалізації селекційних програм.

Для реалізації великого потенціалу садівництва у виробництві конкурентоспроможної продукції сучасні спеціалісти повинні мати глибокі знання з генетики, селекції та володіти матеріалом з прикладної селекції плодових, ягідних та овочевих культур.

Практикум допоможе студентам вищих аграрних навчальних закладів освітньо-кваліфікаційного рівня ”Бакалавр” спеціальності 6.090101 „Плодоовочівництво і виноградарство” освоїти програму з прикладної селекції, вивчити основи селекційної роботи з окремими плодовими культурами, опанувати матеріали з апробації, методологію гібридизації та виведення нових форм, основи моделювання сорту, навчитися організовувати селекційну роботу.





Дата публикования: 2015-09-18; Прочитано: 820 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...