Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Отже, процес комплектування фондів можна розділити на наступні взаємозалежні етапи



1. Спочатку розробляється наукова концепція комплектування фондів музею, у якій утримується оцінка структури і змісту вже наявного музейного фонду, обґрунтування спрямованості і характеру комплектування або поповнення колекцій, визначення критеріїв добору матеріалів у фонди з урахуванням мети і задач, що стоять перед музеєм.

2. Далі складається план комплектування з позначенням конкретних тем, кожна з яких має свої об'єкти, способи і форми комплектування, проводиться експертне опитування фахівців.

3. Наступним етапом є підготовка до роботі, щодо збору, у ході якої вивчаються необхідна по темі література, архівні фонди, аналізуються колекції інших музеїв, проводяться консультації з фахівцями в області профільних дисциплін, складаються плани збору по конкретній темі.

4. Потім починається власне робота, щодо збору - вивчається оточуючу середовище, ведеться виявлення і збір предметів музейного значення на постійних об'єктах комплектування або в ході відряджень і експедицій, складається необхідна польова документація.

5. Нарешті, предмети музейного значення разом із супутньою документацією і звітами пред'являються фондово-закупівельній комісії, рішенням якої вони включаються у фонди музею тобто приймаються на постійне збереження.





Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 797 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...