Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Науково-фондова робота



З фондами працюють усі наукові підрозділи музею, і ця робота орієнтована на збереження, дослідження і використання музейних предметів. Їхня охорона починається вже на етапі виявлення в середовищі побутування і складає суть одного з найважливіших напрямків музейної діяльності — комплектування фондів. На стадії добору предметів починається і процес їхнього вивчення, ціль якого - установити, чи мають вони музейну цінність.

Придбані предмети фіксуються в документах музею як державна власність. У такий спосіб здійснюється їхня юридична охорона - облік фондів. Він проводиться на основі подальшого вивчення музейних предметів, оскільки тільки наукові дані про них, зафіксовані в обліковій документації, дозволяють співвіднести запис і конкретний предмет.

Створити умови, що забезпечують фізичне збереження предметів і доступ до них користувачів, забезпечує збереження фондів. Воно також вимагає вивчення музейних предметів, у ході якого розкривається загальних і різне в їхніх фізико-хімічних властивостях, що дозволяє виділити такі групи предметів, що мають потребу в особливих умовах збереження. Ступінь використання фондів також залежить від їхньої вивченості, оскільки всеосяжна пошукова система може бути створена лише в результаті детального і глибокого дослідження музейних предметів.





Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 1157 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...