Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Адміністративно-громадський контроль за станом охорони праці



Адміністративно-громадський контроль у системі управління охороною праці в підрозділах МНС України є основною формою контролю за виконанням вимог чинного законодавства і нормативних актів про охорону праці та цих Правил.

Адміністративно-громадський контроль здійснюють керівники підрозділів та особи, відповідальні за безпеку праці.

Керівники підрозділів та особи, відповідальні за безпеку праці, здійснюють контроль за додержанням законодавства про охорону праці, створенням безпечних і не шкідливих умов праці, незалежно виробничих та санітарно-побутових умов, забезпеченням працівників спецодягом, спецвзуттям, іншими засобами індивідуального та колективного захисту.

Адміністративно-громадський контроль проводиться за трьома ступенями.

Перший ступінь контролю проводиться начальником караулу щоденно під час заступання на чергування, а за необхідністю – і впродовж усього чергування.

Другий ступінь проводиться керівником підрозділу (заступником) та, за необхідності, з представником профспілкової організації підрозділу не рідше двох разів на місяць.

Третій ступень контролю проводиться проводиться комісією у складі трьох осіб, яку очолює начальник районного відділу, не менше одного разу на два місяці.





Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 5241 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...