Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Способи та засоби припинення надходження небезпечних хімічних речовин на аварійну ділянку



Локалізація зони хімічного зараження полягає в припиненні розповсюдження отруйної речовини в навколишньому середовищі. Це досягається наступним чином:

- зменшення швидкості випаровування за рахунок ізоляції шару НХР повітряно-механічною піною середньої кратності, а також зв’язуючи матеріалів (пісок, грунт тощо) з наступним видаленням.

- зменшення концентрації НХР у вторинній хмарі за допомогою водяних завіс з розпилених струменів, які встановлюються на шляху розповсюдження хмари НХР

- розсіювання хмари за допомогою димосмоктувачів

- нейтралізація розлитого НХР за рахунок подання нейтралізуючих речовин

Ліквідація джерела зараження полягає в припиненні потрапляння НХР в навколишнє середовище. Це досягається:

- перекриттям засувок на трубопроводах, по яких подається речовина

- перекачування НХР з пошкоджених ємкостей в резервні. Для цього на місце пошкодження прикладається пневматичний пластир зі спеціальної гуми, з-під нього викачується повітря і НХР перетікає в резервну ємкість.

- відновлення герметичності трубопроводів за допомогою пневматичних бандажів. Для цього на місце пошкодження накладається пневматичний бандаж зі спеціальної гуми, закріплюється на трубопроводі.

- відновлення герметичності за допомогою пневматичних заглушок.





Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 1246 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...