Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Правила безпеки праці під час забору, виїзду, прямування на аварію, стихійне лихо і поверненні в частину



Збір та виїзд по тривозі чергових караулів має виконуватися чітко і швидко. При слідуванні в гараж по тривозі особовому складу забороняється кидати на шляхах руху одяг та інші перешкоди на шляху руху.

Порядок посадки особового складу чергових караулів у пожежні автомобілі встановлюється начальником пожежної частини, виходячи з умов забезпечення безпеки і місцевих особливостей. При посадці поза будівлі пожежного депо вихід особового складу на майданчик допускається тільки після виїзду автомобіля з гаража. Посадка вважається закінченою тільки тоді, коли особовий склад бойового розрахунку займе свої місця в автомобілі і зачинить двері кабіни.

Забороняється подавати команду на рух автомобіля до закінчення посадки особового складу.

Під час руху автомобіля особовому складу бойового розрахунку забороняється палити, висовуватися з вікон, відкривати двері, стояти на підніжках (крім спеціально передбачених задніх підніжок при прокладанні рукавних ліній з автомобіля і т. п.).

За безпечний рух пожежного автомобіля відповідальність несе водій. Він зобов'язаний точно виконувати діючі "Правила дорожнього руху". При слідуванні на пожежу (аварію або інші оперативні роботи водій автомобіля, що має спеціальне забарвлення, обладнаного спеціальним звуковим і світловим сигналом, за умови забезпечення безпеки руху, може при необхідності допускати певні відхилення від діючих правил руху:

а) рухатися зі швидкістю, яка забезпечує своєчасне виконання завдання, але не представляє небезпеки для оточуючих;

б) продовжувати рух при будь-якому сигналі світлофора, переконавшись, що інші водії поступаються йому дорогою, і за умови, що жести міліціонера, що регулює рух, не зобов'язують його зупинитися;

в) проїжджати (повертати, зупиняти автомобіль і т. п.) в місцях виконання оперативних робіт незалежно від встановлених знаків, покажчиків і ліній безпеки (за винятком проїзду в напрямку, протилежному руху).

При користуванні звуковими і світловими сигналами необхідно виконувати вимоги наказу Забороняється користуватися спеціальним звуковим сигналом при проходженні автомобіля не на оперативне завдання.

У нічний час стоянка пожежного автомобіля повинна позначатися приладами освітлення, а також включатися аварійна світлова сигналізація.

Начальницький склад протипожежної служби повинен знати вимоги Правил руху і при дотриманні в автомобілі не допускати їх порушення водієм.





Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 2955 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...