Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Способи та порядок проведення аварійно-рятувальних робіт на місці дорожньо-транспортної пригоди



Внаслідок ДТП потерпілі люди, які перебувають в транспортних засобах, можуть опинитися ззовні або в середині автомобілів. В залежності від виду ДТП та наслідків, які вона викликала, потерпілі можуть бути затиснутими в середині автомобіля і без сторонньої допомоги не в змозі вибиратися назовні. Такі випадки є найбільш складними для проведення рятувальних робіт.

Для подання допомоги потрібно проводити деблокування потерпілих з пошкоджених автомобілів. Для успішного виконання рятувальних робіт в таких випадках розроблена концепція, яка передбачає два основні принципи.

Принцип ключової фігури (основний принцип). Під цим принципом розуміється те, що метою проведення будь-яких рятувальних робіт є подання допомоги потерпілому. Відповідно всі дії підрозділів, які беруть участь у рятувальних роботах, будується таким чином, щоб стан потерпілого не погіршувався, а, по можливості, покращувався. Відповідно до цього принципу керівник рятувальних робіт повинен всі свої дії погоджувати з лікарем, який входить до рятувального підрозділу.

Принцип комплексної безпеки. Під цим принципом розуміють комплекс заходів, які забезпечують попередження небезпечного розвитку ситуації. Це досягається забезпеченням безпеки: безпеки місця пригоди, безпеки потерпілого, безпеки дій рятувальників.

Безпека місця пригоди. Включає в себе:

- організацію кіл безпеки

- профілактику небезпечного розвитку ситуації на місці ДТП

- організації взаємодії служб, які беруть участь у рятувальних роботах





Дата публикования: 2015-07-22; Прочитано: 630 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...