Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Порівняльна характеристика пропорцій між виробничою і невиробничою інфраструктурою з точки зору впливу на функціонування нац. ек-ки



До відтворювальних пропорцій, що зумовлюють темпи структурних зрушень в економіці, відносять пропорцію між вир-вом продукції в матеріальній формі та діяльністю, що забезпечує їх функціонування (інфраструктурою). Інфраструктура поділяється на дві групи: виробничу та невиробничу. До першої групи входять види діяльності, які безпосередньо обслуговують матеріальне вир-во: зв’язок, залізничний та автомобільний транспорт, шляхове господарство, енерго-, водо- та газопостачання, природоохоронні споруди тощо. До другої групи належать види діяльності, які опосередковано пов’язані з вир-вом: загальна й професійна освіта, охорона здоров’я та ін. Розвиток ек-ки, її ефективність безпосередньо залежать від стану та рівня розвитку інфраструктури. З іншого боку, розвиток інфраструктури потребує великих капітальних вкладень і зазвичай не дає швидкої віддачі. Однак скорочення інвестицій в інфраструктуру, що призводить до занепаду цієї сфери, негативно позначається на ефективності вир-ва, темпах науково-техн прогресу, якості продукції. Тому в більшості пром розвинутих країн світу динамічний розвиток інфраструктури є одним із головних напрямів держ інвестиційної політики. Головне, щоб при цьому зм частка витрат, пов’язаних з обігом товарів і грошей в економіці, та зб її ефективність.

Зараз наш уряд обіцяє зробити інфраструктуру У. європ «за лічені роки». Головним завданням для них є створити серйозний заділ для створення інфраструктурних об'єктів в наступні роки. За лічені роки наші автошляхи, розв'язки, залізні дороги, вокзали, аеропорти повинні придбати цілком європ вигляд і бути, безумовно, європ якості.






Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 209 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...