Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Призначення посадових інструкцій та порядок їх розробки. Зміст посадових інструкцій (обрати довільно)



Посадова інструкція – це узаконене положення про правильне спiввiдношення обов’язків, прав та вiдповiдальностi посадових осіб.

Типова посадова iнструкцiя керівника чи спеціаліста включає в себе такі розділи: загальні положення, обов`язки, права та відповідальність.

У розділі «Загальні положення» викладаються основнi завдання посадової особи, порядок її призначення і звільнення, зазначається, хто їй і кому вона підлегла, якими документами керується у своїй діяльності.

У роздiлi «Обов`язки» відображені обов`язки керiвника або спецiалiста, його функцiї з планування, розробки технологічних заходів, контролю, оперативного керівництва, організації праці, впровадження наукових розробок, постачання та збуту, фінансової дiяльностi, оплати працi, підготовки кадрів, охороні праці.

У розділі «Права» викладено коло питань, які керівник або спеціаліст повинен вирішувати самостійно, зміст роботи з безпосередніми підлеглими (прийом на роботу), а також перелік питань, з яких керiвник чи спецiалiст може представляти інтереси підприємства.

У роздiлi «Відповідальність» вказується, за що несе вiдповiдальнiсть керiвник чи спецiалiст: за точне і своєчасне виконання покладених на нього обов’язків, за дотримання встановленого порядку. В роздiлi перераховуються найважливіші функції, за виконання яких він несе персональну вiдповiдальнiсть.





Дата публикования: 2015-04-09; Прочитано: 289 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...