Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Призначення посадових інструкцій та порядок їх розробки. Зміст посадових інструкцій (обрати довільно)



Посадова інструкція – це оргаізаційно – правовий документ, в якому визначаються основні функції, права та обов’язки співробітників організації, під час здійснення ними діяльності на визначеній посаді. Вони розробляються на основі положень про структурні підрозділи, враховуючи технічний та кваліфікаційний поділ праці. Посадова інструкція є, з одного боку, організаційно – розпорядчим документом, який визначає посадові обов’язки кожного працівника, його права та відповідальність за виконану роботу, з іншого боку – нормативною основою для оцінки діяльносьі робітника, встановлення відповідності зайнятої посади під час проведення атестації і прийому на роботу. Під час прийому на роботу претендент знайомиться з посадовою інструкцією, бо вона визначає коло його завдань і функцій. Інструкції складаються для всіх посад робітників, передбачених штатним розписом, крім керівників, бо їх права та обов’язки визначаються положенням про відповідні підрозділи. Директор підприємства керується в своїй діяльності статутом підприємства, в якому визначають його основні задачі, обов’язки та права. Для керівників виробничих виробничих підрозділів розробка посадових інструкцій, які регламентують їх функції та повноваження, доцільна. Це допоможе уникнути дублювання іх функцій. Вимоги до оформлення та змісту посадових інструкцій: 1. Назва організації, 2. Гриф про затвердження, 3. Назва посади – вказується повна назва посади службовця і підрозділу, в якому дана посада передбачена, 4.Загальні положення (категорію посади; кваліфікаційні вимоги, порядок призначення та звільнення з посади; основоположні організаційно – правові документи, на основі яких працівник здійснює службову діяльність та реалізує свої повніваження; назва посадових осіб, яким підпорядковується співробітник тощо, 5. Посадові обов’язки - включає в себе повний перелік робіт, що виконуються працівником, 6. Права - наводиться перелік прав працівників, визначених законодавством та внутрішніми документами організації, 7. Відповідальність - тут вказуються міри відповідальності працівника за недотримання своїх посадових обов’язків, а також вимог законодавства, 8. Посилання на документ, у відповідності з яким розроблена посадова інструкція, 9. Підпис керівника структурного підрозділу.





Дата публикования: 2015-04-09; Прочитано: 913 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...