Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Мета, завдання, зміст фізичного виховання школярів. Форми та основні засоби фізичного виховання. Уроки футболу



Фізичне виховання — складова частина загального виховання; соціально-педагогічний процес, спрямований на зміцнення здоров 'я й загартування організму, гармонійний розвиток форм, функцій і фізичних можливостей людини, формування життєво важливих рухових навичок та умінь. Здійснюється в єдності з розумовим, моральним, трудовим та естетичним вихованням.Таким чином, метою фізичного виховання є оволодіти основами особистої фізичної культури, що становить єднісгь знань, потреб і мотивів, оптимального рівня здоров'я, фізичного розвиті, різнобічного вдосконалення рухових (координаційних і кондиційних) здібностей, уміння здійснювати власну рухову, фізкультурно-оздоровчу та спортивну діяльність. Водночас у традиційному розумінні фізичне виховання як цілісна система об'єднує три основні компоненти змістової структури; оздоровчий (оптимізація форм і функцій організму людини); розвивальний (підвищення рівня рухових здібностей); освітній (розширення й удосконалення обсягу знань, рухових навичок і вмінь). У межах цих складників реалізуються такі функції фізичного виховання як соціально-педагогічного процесу:виховна — полягає у забезпеченні особистісно-ціннісного ставлення до фізичної культури як складника культури загальної на основі формування відповідних індивідуальних якостей;освітня — набуття комплексу знань, умінь і навичок у сфері фізичної культури;розвиваюча — удосконалення рухових властивостей і фізичних станів людського організму;оздоровчо-гігієнічна функція — охорона й укріплення здоров'я;просвітницька — залучення до цінностей здорового способу життя, ствердження пріоритетності здоров'я як найвищої людської вартості та підвищення масовості спорту.





Дата публикования: 2015-04-08; Прочитано: 2400 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...