Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Захист ДП (МДР)



Захист ДП (МДР) відбувається на відкритому засіданні ДЕК з участю не менше двох третин її складу при обов’язковій присутності голови комісії. На захисті, як правило, повинен бути керівник ДП (МДР), також можуть бути присутні рецензент (опонент), студенти та інші зацікавлені особи.

Прийнято такий порядок захисту:

а) до захисту запрошується дипломник, оголошується тема його проекту;

б) студент робить доповідь, яка має таку орієнтовну структуру:

1) актуальність теми;

2) постановка задачі;

3) стислий аналіз існуючих і можливих розв’язків поставленої задачі;

4) обґрунтована власна пропозиція щодо розв’язання задачі;

5) технічна реалізація (принцип дії розробленої системи чи приладу, проведені експерименти і/або розрахунки, одержані результати), висвітлення питань безпеки життєдіяльності, результати економічних розрахунків, висновки;

в) відповіді дипломника на запитання членів комісії та присутніх;

г) зачитується відгук керівника та рецензія на ДП (МДР);

д) пояснення дипломника щодо зауважень, зроблених керівником та рецензентом;

е) виступи голови, членів комісії, керівника, рецензента, присутніх осіб (в разі необхідності);

ж) після прослуховування доповідей по всіх проектах, захист яких заплановано на один день, оголошується закрите засідання ДЕК, де присутні лише голова та члени комісії. На закритому засіданні приймається рішення ДЕК про оцінку знань, виявлених при захисті ДП (МДР), та якість проекту, а також про присвоєння студенту-дипломнику

кваліфікації з видачею йому відповідного документа державного зразка (диплома). Оцінка виставляється відповідно до критеріїв, наведених в додатку К. Рішення приймається відкритим голосуванням звичайною більшістю голосів членів комісії, які брали участь у засіданні. При однаковій кількості голосів “за” і “проти” відповідної оцінки, голос голови ДЕК є вирішальним;

и) оголошуються підсумки та результати захисту ДП (МДР).

Примітка - Тривалість захисту одного проекту (роботи) не повинна перевищувати 30 хвилин.

Студенту, який отримав підсумкові оцінки “відмінно” не менше як з 75 % усіх навчальних дисциплін та індивідуальних завдань, передбачених навчальним планом, а з інших навчальних дисциплін та індивідуальних завдань — оцінки “добре”, склав державні іспити з оцінками “відмінно”, захистив ДП (МДР) з оцінкою “відмінно”, а також виявив себе в науковій (творчій) роботі, що підтверджується рекомендацією кафедри, видається документ про кваліфікацію (диплом) з відзнакою.

Відповідно до Положення про дипломне проектування у Вінниць-кому національному технічному університеті, студенту, який не захищав ДП (МДР) у визначений графіком термін з поважних причин (підтверд-жується документально), захист проекту (роботи) може бути перенесений на наступний термін роботи ДЕК, але не пізніше, ніж на три роки. В цьому випадку строк навчання необхідно продовжити, для чого студент повинен подати до деканату особисту заяву на ім’я ректора університету та документи, які підтверджують поважність причин неможливості захисту проекту (роботи) у раніше визначений термін. Після розгляду заяви і прийняття позитивного рішення, документи з рекомендацією завідувача випускаючої кафедри передаються до навчального відділу не пізніше, як за день до останнього за графіком засідання ДЕК із спеціальності.

Якщо захист ДП (МДР) визнано незадовільним, ДЕК встановлює, чи може студент подати на повторний захист той самий проект (роботу) з доопрацюванням, чи він зобов’язаний опрацювати нову тему, яка визна-чається випускаючою кафедрою. Студенти, захист яких визнано незадо-вільним, та студенти, не допущені до захисту ДП (МДР), відраховуються з університету з отриманням академічної довідки і правом повторного захисту проекту (роботи) протягом трьох років після закінчення ВНТУ.

Для здійснення повторного захисту ДП (МДР) відрахований студент повинен відновитись у ВНТУ, ліквідувати академічну різницю з дисциплін, що може виникнути на момент повторного захисту, і до початку дипломного проектування подати заяву на ім’я ректора, завізовану завідувачем кафедри та деканом, на підставі якої видається наказ про допуск до дипломного проектування та закріплюється за студентом тема ДП (МДР), яку призначає завідувач кафедри.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 231 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...