Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Порядок нормоконтролю



Нормоконтроль – це функція випускаючої кафедри із управління процесом дипломного проектування і є завершальним етапом розробки ДП.

Нормоконтроль обов’язковий для ДП і проводиться з метою встанов-лення повної відповідності ДП вимогам чинних стандартів.

МДР (ДР) для перевірки нормоконтролеру не даються. В цьому випадку контроль здійснює керівник роботи. Але в обох випадках слід враховувати тільки чинні стандарти і офіційні зміни в них.

ДП повинен даватися нормоконтролеру для перевірки комплектно не менше ніж за 2 дні до дати попереднього захисту ДП, яка вказана в завданні на дипломне проектування. Нормоконтролер підписує тільки повністю оформлений і переплетений ДП.

Порядок підпису документів: студент; керівник; консультанти; нормоконтролер; рецензент; завідувач кафедри.

Проект вважається виконаним, якщо він за змістом і формою відповідає вимогам нормоконтролю.

Відповідальність за правильність прийнятих рішень, обгрунтувань, розрахунків та якість оформлення несе студент – автор проекту.

Аналіз ДП на відповідність вимогам нормоконтролю проходить не більше двох календарних днів.

До ДП, які подані на нормоконтроль, висуваються такі вимоги:

– окремо виконані малоформатні текстові та графічні документи проекту (відомість ДП, пояснювальна записка, технічне завдання, специфікації, окремі схеми чи креслення, переліки елементів тощо) повинні бути повністю скомпоновані (починаючи з відомості ДП) і переплетені в тверду обкладинку;

– містити необхідну графічну документацію (на форматах А1, А2 і т.д.), обумовлену в завданні на ДП;

– кожний документ повинен бути підписаний студентом, керівником і консультантом;

– тема ДП повинна повністю відповідати наказу ректора;

– ДП повинен містити відзив керівника;

– складові частини ДП повинні бути оформлені відповідно до вимог чинних стандартів;

– пояснювальна записка повинна містити всі обов’язкові структурні елементи (титульний аркуш, завдання на проектування, анотації, зміст, вступ, основну частину, висновки, літературу).

Нормоконтролер має право повертати ДП без розгляду у випадках:

– порушення встановленої комплектності;

– відсутності обов’язкових підписів;

– неохайного виконання ДП.

Нормоконтролер в документах проекту, який перевіряється, наносить олівцем умовні номери поміток до елементів, які повинні бути виправлені або замінені. Зроблені помітки зберігаються до подання нових оригіналів і знімає їх нормоконтролер. В переліку (або журналі) зауважень нормоконтролер проти номера кожної помітки коротко і ясно викладає зміст зауважень і пропозицій.

Проекти, які успішно пройшли нормоконтроль, реєструються на ви-пускаючій кафедрі і передаються завідувачу кафедри для допуску до захисту і зовнішнього рецензування. При недотриманні вимог нормо-контролю студент не допускається до захисту до моменту виправлення вказаних недоліків. При цьому слід пам’ятати, що передача проекту на допуск до захисту повинна бути проведена не пізніше ніж за 7 (сім) днів до дати захисту ДП.

Примітка – Вказані вимоги до ДП також відповідають вимогам до МДР за винятком окремих документів, які оговорені нижче.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 295 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...