Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Розв'язок диференціальних рівнянь II-го порядку



Нехай потрібно розв'язати рівняння типу . Для цього дане рівняння розписуємо як систему двох диференціальних рівнянь першого порядку з відповідними початковими умовами для x0 і V0= :

. (5.16)

Для розв'язку даної системи, основаному на схемі Ейлера, спочатку знаходимо нове значення V=V+F*dt, а потім нове значення x=x+V*dt.

Одним iз більш точніших методів розв'язку таких рiвнянь є модифікований метод Ейлера, коли отриманi значення функції та її похiдної використовуються як початковi данi для слiдуючого кроку по часу за схемою:

1 крок: шукається нове значення швидкостi:

(5.17)

2 крок: шукається нове значення координати:

(5.18)

Можливий i 3 крок уточнення швидкостi:

(5.19)

де сила F(x(i+1)) обраховується уже з врахуванням змiни координати.

3 (або 4 крок): t(i+1)=t(i)+dt та все повторюється заново, тобто швидкiстю V(i) стає V¢(i+1) або V(i+1) (для випадку з кроком 3). Крок 3 вводиться для підвищення точностi обрахунку, коли тiло рухається в складних або сильнозмiнних полях.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 297 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...