Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Пожежна безпека



14.1 Протипожежний захист металургійних підприємств повинен відповідати вимогам Закону України “Про пожежну безпеку”, НАПБ А.01.001-04 та ГОСТ 12.1.004-91 “ССБТ. Пожарная безопасность.Общие требования”.

14.2 Архітектурно-планувальні рішення будинків і споруд, влаштування, розміщення та експлуатації устаткування повинні відповідати категоріям виробництв з пожежної та вибухопожежної небезпеки.

14.3 Виробничі та складські приміщення категорії А, Б та В повинні бути обладнані установками пожежної сигналізації та автоматичними установками пожежегасіння.

Технічне утримання установок пожежної сигналізації та автоматичних установок пожежегасіння повинно проводитись відповідно до вимог

НАПБ Б.01.004-2000 “Правила технічного утримання установок пожежної автоматики”.

14.4 Усі виробничі та допоміжні будинки, установки, а також склади повинні бути забезпечені первинними засобами пожежегасіння відповідно до вимог НАПБ А.01.001-04.

14.5 Первинні засоби пожежегасіння слід розміщувати в місцях, у встановленій кількості та з дотриманням правил їх зберігання. Доступ до них повинен бути вільним. Працівники виробничих цехів повинні вміти користуватися первинними засобами пожежегасіння.

14.6 Використання засобів пожежегасіння для господарських та інших потреб, що не пов´язані з пожежегасінням, не дозволяється.

14.7 Виробництва, на яких використовується рідкий пек або осідають і накопичуються смолисті речовини, склади технічного масла та маслонасосні, повинні обладнуватися засобами пожежегасіння.

14.8 Зберігання у виробничих приміщеннях цехів сировини, напівфабрикатів та готової продукції у кількості, яка перевищує норми, не дозволяється.

14.9 Мастильні та обтиральні (чисті і використані) матеріали слід зберігати в металевих шафах і ящиках, які щільно закриваються.

14.10 У разі виявлення пожежі (ознак горіння) працівники підприємства зобов´язані викликати пожежну охорону, вжити заходів до евакуації працівників та розпочати гасіння пожежі до прибуття підрозділів пожежної охорони, а також повідомити про пожежу роботодавця чи відповідну компетентну посадову особу та (або) чергового по об´єкту.

14.11 Всі будинки, приміщення та споруди необхідно своєчасно очищувати від горючого сміття, відходів виробництва і постійно утримувати в чистоті.

14.12 Курити дозволяється лише у спеціально відведених та обладнаних для цього місцях.

14.13 Не дозволяється закривати і захаращувати шляхи, проїзди та під´їзди до будинків і споруд, під´їзди до пожежних вододжерел.

14.14 Вогневі роботи в пожежонебезпечних та вибухопожежонебезпечних місцях (приміщеннях) повинні виконуватися відповідно до вимог

НАПБ А.01.001-04 та з обов´язковим оформленням “Наряду-допуску на проведення вогневих робіт” згідно з НАПБ А.01.001-04 та діючою інструкцією підприємства розробленою відповідно до вимог, ДНАОП 0.00-5.12-01 “Інструкція з організації безпечного ведення вогневих робіт на вибухопожежонебезпечних та вибухонебезпечних об’єктах” та затвердженою роботодавцем.

14.15 Евакуаційні шляхи і виходи повинні утримуватись вільними, нічим не захаращуватися. Двері евакуаційних виходів повинні відчинятися в напрямку виходу з будинку (приміщення).

14.16 На території вибухонебезпечних і пожежонебезпечних об´єктів, а також в місцях зберігання та переробки горючих матеріалів проведення вогневих робіт дозволяється тільки після оформлення спеціального дозволу роботодавця.





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 320 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...