Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Завдання доменів



Область визначення атрибута називається доменом. Або, інакше, домен - це сукупність значень з яких вибирається значення атрибуту. Кожен атрибут може визначатися лише на одному домені, але на одному домені може бути визначена множина атрибутів. Визначити домен можна завданням типу даних, кількістю символів для атрибуту, а також обмеженнями на значення атрибуту. Домен може бути заданий тільки один раз і використовуватись, як у логічній, так і у фізичній моделі.

Домени дозволяють полегшити роботу з даними, як розробникам на етапі проектування, так і адміністраторам БД на етапі експлуатації системи. На логічному рівні домени можна описати без конкретних фізичних якостей. На фізичному рівні вони автоматично отримують специфічні якості, які можна змінити вручну.

Для створення домену в логічній моделі служить Domain Dictionary Editor. Його можна викликати з меню Edit/Domain Dictionary при натискуванні на кнопку, яка розташована у верхній лівій частині закладки General вікна Attribute Editor.

ERwin має спеціальний інструмент, який значно полегшує створення нових атрибутів в моделі за рахунок використання доменів. Це вікно визивається, а також закривається клавішами CTRL+B.


Питання для самоперевірки

1. Що таке атрибут?

2. Що таке домен?

3. Які складові визначають домен для атрибута?

4. Що таке первинний ключ? Які вимоги висуваються до первинного ключа?

5. Чим можна пояснити необхідність використання первинного ключа?

6. Що таке альтернативний ключ?

7. Для чого використовують інверсні входи?

8. Коли виникає необхідність створення складного ключа?

9. Як створюється зовнішній ключ? Що таке уніфікація зовнішніх ключів?





Дата публикования: 2015-04-07; Прочитано: 202 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...