Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Яке відношення до майбутньої професії в Вашій групі?



а) кращі, ніж в більшості інших груп;

б) приблизно такі, як і в більшості груп;

в) гірші, ніж в більшості груп;

г) не знаю.

7. Ви проводите разом всією групою вільний час:

а) частіше, ніж інші групи;

б) приблизно так, як і інші групи;

в) рідше, ніж більшість груп;

г) не знаю.

У відповідності з результатами підрахуйте набрану Вами кількість балів, скориставшись наступним “ключем”:

Індекси відповідей Номери питань в балах
             
а              
б              
в              
г              
д              
е              

Максимальна сума балів (25) відповідає суб’єктивній оцінці рівня групової згуртованості як високого.

Мінімальна оцінка (7) свідчить про те, що студент впевнений у відсутності згуртованості, в роз’єднаності та індивідуалістичності членів групи. Якщо переважають відповіді “г” на 1. 2 питання і “е” – на всі інші, це свідчить про незацікавленість опитуваного в соціальних контактах, відсутності спостережливості, певної ступені відчуження від соціуму.

Якщо середній бал всіх відповідей в групі наближається до 25, можна вважати, що дана група дійсно характеризується високим рівнем згуртованості, низькі ж показники вказують на відсутність процесу інтеграції.

7.4.2 Експрес – методика оцінки соціально-психологічного клімату в колективі (А.С.Михалюк, Л.Ю.Шарито)

Психологічний клімат – це соціально зумовлена, відносно стійка система стосунків членів колективу до колективу в цілому. Методика дає можливість виявити емоційний, поведінковий і когнітивний компоненти стосунків в колективі. В якості суттєвої ознаки емоційного компоненту розглядається критерій приваблення – на рівні понять “подобається – не подобається”, “приємний – не приємний”. При побудові питань, спрямованих на вимір поведінкового компоненту, витримується критерій “бажання – небажання працювати в даному колективі”, “бажання – небажання спілкуватися з членами колективу під час відпочинку”. Основним критерієм когнітивного компоненту вибрана перемінна – “знання – незнання особливостей членів колективу”.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 530 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...