Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Техніка кінцевої зупинки кровотечі при пошкодженні щелепно-лицевої ділянки методом перев'язки судини у рані



Матеріальне забезпечення: гачки Фарабефа, хірургічний та анатомічний пінцети, марлеві серветки хірургічні великі, марлеві шарики, кровоспинні затискачі, голкотримач, шовк хірургічний (№3/0, №4/0) у вигляді відрізків довжиною 15-20 см, ножиці медичні. Вимоги до лікаря:

Хворий лежить на операційному столі або напівлежить у кріслі. Лікар розміщується з права та попереду від постраждалого. Помічник лікаря забезпечує огляд рани за допомогою гачків Фарабефа та тимчасову зупинку кровотечі шляхом притискання судини до кісток. Методика проведення:

  1. Лікар розводить краї рани та ретельно оглядає рану за допомогою гачків Фарабефа та анатомічного пінцета, видаляє вільно розташовані сторонні тіла, визначає судини, що кровоточать.
  2. Кровоспинними затискачами типа москіт, Мікулича або Пеан лікар затискає судини, що кровоточать, вище місця пошкодження їх стінок.
  3. Марлевими шариками або серветками помічник лікаря видаляє з рани згустки крови та вільну кров.
  4. Лікар підводить під судину, на яку накладено кровоспинний затискач, вище місця його фіксації шовкову лігатуру та під натягом нитки зав'язує пальцями обох рук або голкотримачем подвійний вузол, та міцно затягує його на судини.
  5. Далі під натягом нитки лікар зав'язує одинарний вузол, при цьому помічник лікаря фіксує перший вузол пінцетом.
  6. Лікар знімає кровоспинний затискач з судини, що кровоточила, та, переконавшись у відсутності ознак кровотечі, зав'язує зворотній вузол для запобігання розв'язування шовного матеріалу у рані.
  7. Перев'язану судину лікар відводить у рані декілька назовні та помічник лікаря хірургічними ножицями зрізає кінці шовкової лігатури над останнім вузлом під контролем ока.
  8. При кровотечі з декількох судин їх перев'язують по черзі після накладання кровоспинного затискача.




Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 424 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...