Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Самопогрузчик



Вказівки заходів безпеки. До управління та обслуговування Самонавантажувачі допускаются тільки особи, що вивчили інструкцію з експлуатації та безпечній роботі, а також вивчили "Правила безпеки в нафтовій і газовій промисловості". Чи не працюйте на несправному Самонавантажувачі. Проводьте (водій) щозміни перед початком роботи ретельний огляд всього агрегату. Перевірити наявність блокової системи, тягового троса, траверси, пружинних замків кріплення вантажної платформи, шарнірів, упору, його кріплення і стан зварних швів упору, гнізда й осі упору.

Забезпечуйте безпеку роботи і попередження аварій в процесі експлуатації агрегату уважним спостереженням за роботою механізмів. Попередьте перед початком вантажно - розвантажувальних робіт звуковий сиреною обслуговуючий персонал. Зчепите з траверсом чи петлею тягового каната вантаж в транспортне положення і додатково фіксуйте. При проведенні вантажно - розвантажувальних робіт у нічний час робочий майданчик має бути освітлений. Перевірити закриття пружинних замків після установки вантажної платформи в транспортному положенні. Не використовуйте вантажозахватні пристрої, не маючи даних про їх вантажопідйомності і дати випробувань. Не присутні на шляху переміщення вантажу і в зоні його навантаження- розвантаження. Чи не вантажте вантаж, засипаний землею чи примерзлий до землі, закладений іншими вантажами, закріплений болтами або залитий бетоном. Не виконуйте регулювання, мастило або очищення працюючих механізмів.

Не користуйтесь довільним запобіжним болтом. Встановіть у робоче положення запобіжний упор перед проведенням робіт з технічного обслуговування при піднятою поворотній рамі. забороняється: знаходитися під піднятою поворотною рамою без установленного запобіжного упору; прискорювати вантажно - розвантажувальні операції шляхом різкого збільшення числа обертів двигуна; їздити з незафіксованою в транспортному положенні вантажною платформою; їздити з незакріпленим на платформі вантажем; їздити з піднятою поворотною рамою; виробляти намотування каната на барабан лебідки після упору вантажної платформи в фіксатори стійки; знаходитися будь-кому на самонавантажувачі поза кабіни автомобіля під час його руху; водієві самовільно передавати управління самонавантажувачем.

При проведенні вантажно-розвантажувальних операцій забороняється: знаходитися на відстані ближче 10 м від самонавантажника; водієві висовуватися з кабіни автомобіля; перебувати на вантажній платформі і на поворотній рамі; поправляти рукою або іншими предметами трос при намотування на барабан лебідки; робота з тросом без рукавиць.

Водій зобов'язаний володіти навичками з управління самопогрузчиком, пройти стажування і мати допуск до роботі на ньому. Допуск водія до роботи на Самонавантажувачі оформляется наказом по підприємству. Водій, робітники та обслуговуючі самонавантажувача повинні пройти навчання і мати посвідчення зі спеціальностей стропальника. У кабіні самонавантажувача повинна бути аптечка для надання першої медичної допомоги. Водій і, робітники та обслуговуючі самонавантажувача зобов'язані вміти надавати першу медичну допомогу потерпілим при нещасному випадку. Під час проведення вантажно - розвантажувальних операцій виконання сигналу "Стоп" для водія обовязково, ким би він не був поданий.

Застосовуйте надійне страхування (металеві черевики тощо) для утримання поворотної рами з вантажною платформою в піднятому положенні при проведенні ремонтних робіт і регулювання механізмів і вузлів, розташованих під поворотною рамою і вантажною платформою.

Перевірити фіксацію упору поворотної рами в транскравці положенні перед проведенням вантажно - розвантажувальних операцій.

Таблиця 5.20 - Можливі несправності та методи їх усунення

Зовнішній прояв несправності Ймовірна причина Методи усунення
Лебідка агрегату не працює при її включенні Зрізаний запобіжний болт лебідки Замінити запобіжний болт лебідки

Таблиця 5.21 - Карта змащення

Найменування вироби (механізму) Найменування мастильних матеріалів Кількість точок змащення Спосіб нагнітання мастильних матеріалів Періодичність перевірки та заміна мастила
Вісь поворотної рами Мастило УС-1 (прес солідол)   Прес-масельничкою до видавлювання свіжого мастила Щомісяця
вісь ковзанок        
вісь блоків        
Вісь наполегливих важелів        
Вісь стопорного кулачка наполегливих важелів        

ПАРМ

Пересувні майстерніі призначена для проведення ремонтно-відновлювальних і зварювальних робіт. Майстерня виготовлена у виконанні «У» по ГОСТ 15150-69 і розрахована на експлуатацію по загальній мережі доріг при температурах навколишнього повітря від мінус 45 °С до плюс 40 °С і відносній вологості повітря до 80% при температурі плюс 15 °С.,ПАРМ Урал 43203-1151-41, ПАРМ Урал 5557-1151-40, ПАРМ Урал 4320-1951-58, ПАРМ Камаз 43118-1017-1, ПАРМ Камаз 43114-1029-15





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 260 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...