Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методичні рекомендації до практичного заняття



1. Підчас підготовки до участі у занятті вам належить самостійно опрацювати законодавчі акти про працю в Україні, що наведені у списку основної рекомендованої літератури – позиції 1-9. Опрацювання наведених джерел передбачає з’ясування того, що саме регламентують ці нормативно-правові та науково-методичні документи, у чому полягає особливість кожного з них - на практичному занятті у ході актуалізації опорних теоретичних знань важливо сконцентруватися лише на їх сутності та особливостях.

2. Наступним етапом заняття є обговорення змісту концептуальних кадрових документів: філософії підприємства (своєрідного морального кодексу, що визначає організаційну культуру), Правил внутрішнього трудового розпорядку та колективного договору. Завдання по складенні означених документів має бути виконано завчасно – до практичного заняття. Для цього навчальна група попередньо поділяється на три підгрупи, які самостійно готують такі документи для свого підприємства-легенди: перша група – філософію підприємства, друга – Правила внутрішнього трудового розпорядку, третя – колективний договір. На занятті студенти знайомляться із зразками названих документів, складеними фахівцями, і аналізують допущені помилки у своїх документах.

3. На наступному етапі заняття аналізуються конкретні ситуативні завдання щодо ресурсного забезпечення менеджменту персоналу.

Запитання:

1. На трьох прикладах покажіть, у чому проявляється культура нашої академії?

2. Опишіть, яким чином ця культура впливає на вашу власну поведінку?

3. Що робить академія для вдосконалення своєї культури?

4. Які методи використовуються для збереження наявної культури? Наскільки просто її змінити? Поясніть чому.

5. Що можете запропонувати ви для вдосконалення організаційної культури навчального закладу?

Бібліографічний список:

[1; 2; 3; 5; 6; 18; 19; 22; 26; 27; 28; 31; 32; 35; 37; 54; 57]





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 189 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...