Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 4. Соціально-психологічні аспекти менеджменту персоналу



Особистісні якості керівника як передумова ефективного управління.

Соціально-психологічні особливості колективу та трудової поведінки персоналу. Потреби та ціннісні орієнтири працівників, їх вплив на трудову поведінку.

Комунікативні процеси в управлінні персоналом. Типи та причини конфліктів, методи їх розв’язання.

Закономірності формування позитивного соціально-психологічного клімату в колективі, його вплив на ефективність діяльності персоналу організації.

Тема 5. Кадрова служба і кадрове діловодство

Організація кадрової служби, сучасні завдання та функції діяльності кадрової служби. Кадровий менеджмент як професія. Планування та прогнозування кадрової роботи. Вимоги до персоналу кадрової служби організації. Інструментарій кадрового менеджера.

Основні вимоги до організації діловодства кадрових служб. Документаційне забезпечення менеджменту персоналу. Організація обліку і звітності по кадрах.

Комп’ютеризація документообігу та обробки документів у кадрових службах.

Тема 6. Планування й формування персоналу

Об’єктивні й суб’єктивні чинники зміни потреб організації в персоналі.

Аналіз наявної чисельності та структури персоналу. Планування чисельності та складу працівників. Визначення перспективної потреби у фахівцях. Методи розрахунку потреб у персоналі організації.

Внутрішні та зовнішні джерела залучення персоналу, їх переваги та недоліки.

Випробування та відбір персоналу. Процес та методи відбору персоналу: методи проведення ознайомчої бесіди, методика відбору персоналу на підставі документів, тестування як метод відбору персоналу. Основні принципи відбору, етичні та юридичні критерії тестування. Аналіз результатів випробувань та прийняття рішення про найом.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 265 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...