Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Координація розробки, оцінювання та коригування



На схемі 1 наведено структура оцінювання, яка поєднує координацію розробки, оцінювання та коригування надання послуг.

Схема 3

Координація планування, оцінювання та надання послуг різним категоріям клієнтів

етапи розробки та реалізації послуг Етапи проведення оцінки
Вивчення потреб (аналіз ситуації)  
Формуюче оцінювання (оцінка потреб)
Розробка плану надання послуг    
  Процес оцінювання цілісності плану
Реалізація плану надання послуг    
Процесуальне (поточне) оцінювання
Коригування надання послуг, надання коригованих послуг  
Процесуальне (поточне) оцінювання  
Заключний етап надання послуг    
  Підсумкове оцінювання

Другий крок – формулювання програми оцінювання. Програма оцінювання є комплексним соціологічним дослідженням. Тому, як будь-яка програма, повинна містити: мету, завдання, план, методи оцінювання, терміни реалізації, кількісні та якісні критерії, інструментарій, по збору інформації. У процесі оцінювання програми можуть бути виявлені результати, не передбачені на вихідному етапі, але які можуть стати метою подальшого впровадження даного проекту. Завдання будь-якого оцінювання має бути визначене і спрямоване на розробку конкретних рекомендацій щодо удосконалення проекту, уточнення чи розширення його. Необхідно спланувати, на кого мають бути розраховані рекомендації на кожному з етапів оцінювання - на організаторів проекту з удосконалення механізму реалізації проекту; соціальних працівників або волонтерів, які безпосередньо надають послуги; підлітків, що допомогло їм зорієнтуватися в проекті; донорів або тих, хто приймав рішення, щодо доцільності фінансування проекту, необхідності його розширення чи видозміни.

Третій крок – розробка інструментарію оцінювання. Інструментарій - це плани інтерв’ю, завдання для спостереження, анкети, сценарії фокус-груп, інструкції щодо збору інформації, інструкції з підбору користувачів проекту (чи представників цільової групи) для опитування, методичні рекомендації щодо процедури збору інформації тощо.

Інструментарій має бути конкретним і зрозумілим; виходити з необхідності знайти відповіді на головні питання, що стосуються досягнення мети проекту; відповідати критеріям, що має полегшити порівняння результатів; відбивати всі напрями реалізації проекту.

Четвертий крок – аналіз поточної та підсумкової звітності. Для оцінювання доцільно розробити схему аналізу звітності.

П¢ятий крок – узагальнення всієї отриманої інформації, підготовка висновків та рекомендацій, планування наступних кроків оцінювання, коригування плану. На схемі 4 наведена логіка внутрішньої оцінка програми.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 220 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...