Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Оцінювання як соціальна технологія



Новим напрямом розвитку соціальних технологій є проведення оцінювання соціальної роботи як окремої технології соціальної роботи (наприклад соціальних проектів і програм), так і як структурної компоненти будь якої технології соціальної роботи (соціальні послуги, соціальна допомога).

Тобто ефективність впровадження такого виду соціальної роботи як надання соціальних послуг можна розглядати як ланцюжок:

Схема 2

  Соціальна робота  
   
  Соціальне обслуговування  
   
  Технології соціальної роботи  
   
Оцінка ефективності надання соціальних послуг  
Окрема технологія соціальної роботи   Структурний компонент соціальної технології

Оцінювання соціальних послуг має бути заплановано ще на етапі її обґрунтування та розробки. Це дасть можливість здійснити оцінювання як комплексний процес, забезпечить більш високу достовірність та об’єктивність результатів. Технологічно схема оцінювання може бути представлена як послідовність кроків.

Перший крок – взаємозв’язок планування та оцінювання послуг (див. схему 1). Оцінювання є складовою частиною реалізації соціальних послуг і здійснюється протягом усіх його стадій. Тому оцінювання (формуюче, поточне, за результатами) обов’язково потрібно включати до плану надання послуг, а також передбачити критерії та терміни оцінювання.





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 203 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...