Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Основні етапи соціальних технологій



Лекція 6. Координація оцінювання ефективності соціальних послуг, програм, проектів

План

1. Основні етапи соціальних технологій

2. Оцінювання як соціальна технологія

3. Координація розробки, оцінювання та коригування

Основні етапи соціальних технологій

Нині суспільство потребує управління соціальними процесами не стихійного, а переважно як усвідомлений, систематичний, спеціально організований вплив на суспільство з метою впорядкування та удосконалення його соціально діяльнісної структури. Тому для практичного соціального робітника важливим є знання визначення поняття “технологія”.

Соціальні технології за звичай розуміються в двох аспектах.

По-перше, їх можна трактувати як засоби застосування теоретичних висновків тої чи іншої наук у вирішенні практичних задач. Суспільні науки мають справу насамперед з практичними задачами, повязаними з функціонуванням і удосконалення соціальних обєктів, під якими в даному випадку треба розуміти не тільки групи, верстви людей, окремих індивідів, але й соціальні явища і процеси.

По-друге, під соціальними технологіями мають на увазі сукупність прийомів, методів і дій, які застосовуються для досягнення поставлених цілей в процесі соціального розвитку, для вирішення тих чи інших соціальних проблем [13].

Існує декілька визначень терміну “соціальні технології”, зокрема такі:

– сукупність методів, прийомів і впливів, що використовуються для досягнення мети соціального розвитку

– узагальнення набутих і систематизованих знань, досвіду умінь і практики роботи субєктів соціальної діяльності

– сукупність способів професійного впливу на соціальний обєкт з метою його покращення, забезпечення оптимізації функціонування при можливому тиражуванні певної системи впливу [26–29].





Дата публикования: 2015-06-12; Прочитано: 221 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...