Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Висновки. На основі аналізу біологічної цінності розроблених смузі встановлено, що вони є не тільки смачними, але й корисними напоями



На основі аналізу біологічної цінності розроблених смузі встановлено, що вони є не тільки смачними, але й корисними напоями. Смузі на основі різноманітної сировини є джерелом білків, жирів, вуглеводів, вітамінів і мінеральних речовин.

1) Фруктово-ягідне смузі з м'ятою завдяки високому вмісту вітамінів С, РР і заліза (найбільше в полуниці) доцільно вживати при інфекційних захворюваннях, захворюваннях шлунково-кишкового тракту, печінки, нервової та сечостатевої систем.

2) Виноградне смузі з пластівцями містить велику кількість вітаміну РР, калію, заліза (завдяки винограду) і кальцію (найбільше в кефірі), що дозволяє використовувати його при захворюваннях серцево-судинної системи, нирок, а також при епідеміях ГРВІ.

3) Смузі для покращення настрою багате на вітамін С і залізо (яблучний сік і грейпфрут), вітамін В6 і калій (банани), тому найкраще вживати його при ожирінні (завдяки грейпфруту), при захворюваннях легень, нирок, для виведення токсинів і шлаків з організму.

4) Овочеве смузі завдяки високому вмісту вітамінів групи В (соняшникове насіння), кальцію, заліза, магнію, калію, фосфору (найбільше у шпинаті) доцільно вживати при захворюваннях нервової системи, атеросклерозі, для профілактики анемії.

5) Смузі “Пікантний” містить значну кількість вітамінів В2, С, b-каротину (селера, помідори), кальцію, калію, фосфору (йогурт), що дозволяє використовувати його для нормалізації обміну речовин і роботи ШКТ, при захворювання нервової та серцево-судинної систем.

Отже, вживання смузі позитивно впливає на всі органи та системи людини, підтримує організм у здоровому стані, заряджає енергією. Однак поряд із корисними властивостями не слід забувати, що смузі може завдати шкоду організму. Слід пам’ятати про такі застереження, щодо споживання смузі:

1) не варто тривалий час замінювати звичайну їжу прийомом смузі;

2) не рекомендується приймати смузі людям з підвищеною кислотністю шлунка, а також людям з алергіями на будь-який компонент смузі.

3) овочеве смузі не рекомендується людям з захворюваннями на ревматизм, подагру, хвороби нирок і сечового міхура.





Дата публикования: 2015-04-10; Прочитано: 251 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...